Filmselskaber overser nye muligheder i Blu-ray

Filmselskaberne er indtil videre tilbageholdende med at udnytte mulighederne for at programmere avanceret ekstra indhold på Blu-ray-formatet.

De første film på Sonys Blu-ray-format er klar i butikkerne i USA, hvor formatet skal kæmpe med det rivaliserende HD-DVD-format.

Ifølge Sony har filmselskaberne stort set udelukkende satset på at sælge filmene på den høje opløsning og ikke ved hjælp af de øvrige nye muligheder i formatet.

- For filmproducenterne handler det mest om filmen og mindre om det øvrige indhold, siger teknisk direktør Don Eklund fra Sony Pictures Home Entertainment.

Høj opløsning

Dermed er Blu-ray-versionerne af filmene primært interessante for de hifi-entusiaster, der ønsker at se filmene i høj opløsning.

Både Blu-ray og HD-DVD tilbyder imidlertid et udvidet sæt værktøjer til at programmere ekstra indholdsfunktioner på de nye medier, men få har endnu benyttet sig af dem.

Blu-rays version kaldes BD-Java, mens HD-DVD benytter sig af Microsofts XML-baserede iHD.

- Jeg tror, BD-J er mere fremtidssikret, men det er komplekst, og det tager længere tid at implementere, siger Don Eklund.

Mangler særlige værktøjer

Udviklere kan arbejde med BD-J ved hjælp af almindelige Java-udviklingsværktøjer, men der mangler endnu særlige værktøjer til at gøre arbejdet lettere.

En af fordelene ved BD-J i forhold til opbygningen af indhold på dvd-mediet er, at menuerne kan programmeres som et selvstændigt lag, som afspilleren kan arbejde med, så der ikke skal bladres frem og tilbage mellem spor på disken for at navigere i en menu.

Samtidig vil det være muligt ligefrem at programmere små spil på mediet.

- Det bliver ikke på niveau med en spilkonsol, men det vil bestemt være interessant, og betydeligt bedre end det vi kan i dag med en dvd, siger Don Eklund.

Ekstra indhold var med til at udbrede populariteten af dvd-mediet, da det kom frem, og ekstramateriale har fortsat et publikum, der køber særlige versioner af film alene på grund af det ekstra indhold.

For Blu-ray kan det på samme måde blive et salgsargument over for det publikum, der eksempelvis køber en Playstation 3 med indbygget Blu-ray, men ikke opgraderer deres tv til HDTV.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere