Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Lego og Microsoft i robot-samarbejde

Microsoft har udviklet et særligt værktøj til programmering og afprøvning af robotter, som skal bruges blandt andet sammen med Legos kommende Mindstorms NXT.

Den danskejede legetøjsproducent Lego har indgået et samarbejde med softwaregiganten Microsoft om software, der kan bruges til at programmere Legos Mindstorms NXT-robotter.

Microsoft har således frigivet den første betaversion af selskabets Microsoft Robotics Studio.

- Microsoft vil sammen med Legos Mindstorms NXT være med til yderligere at forstærke værdien af robotteknologi, udtaler direktør Søren Lund fra Legos Mindstorms-afdeling ifølge en pressemeddelelse.

Kan programmeres

Legos NXT-chip til Mindstorms vil således kunne programmeres ved hjælp af Microsoft Robotics Studio.

Softwaren gør det samtidig muligt at bygge en virtuel model af en robot og køre en række simuleringer af dens mobilitet ved hjælp af fysiksoftwaren PhysX fra Ageia Technologies.

Microsoft står uden selskabets sædvanlige dominans, når det gælder software til teknisk uddannelse og forskning, og derfor er den voksende interesse for robotteknologi en ny mulighed for softwaregiganten.

- Microsoft ser et stort potentiale i robotteknologien. Vi har været i kontakt med et bredt spektrum af førende robotfirmaer og uddannelsesinstitutioner tidligt i vores udviklingsfase og er begejstrede for de positive tilbagemeldinger fra miljøet, siger Tandy Trower, chef for Microsofts Robotics Group, ifølge en pressemeddelelse.

Begrænset til robotkøretøjer

Microsofts interesse for robotteknologi er dog indtil videre begrænset til robotkøretøjer og lignende, snarere end egentlige industrielle robotter, påpeger robotforsker Stephen Cameron fra Oxford University.

Han understreger dog samtidig, at der lige nu ikke findes en fælles softwareplatform for robotteknologi, og det derfor vil blive interessant at følge Microsofts initiativ.

- Lige nu er det et meget specialiseret marked, siger Stephen Cameron.

Lego forventer at sende selskabets Mindstorms NXT på markedet i august i år, fulgt af en særlig udgave til skolebrug i løbet af efteråret.

Relevant link

Microsoft Robotics Studio




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere