SKAT er Danmarksmester i digital forvaltning

SKAT er den bedste offentlige institution, når det handler om at bruge it til at levere bedre service, viser en stor undersøgelse, som Computerworld og NNIT har udarbejdet. Se Top 10 her.

Det danske skattevæsen – SKAT – er Danmarksmester i digital forvaltning.

Det fremgår af en ny kortlægning af de danske kommuner, regioner, styrelser og departementer, som NNIT og Computerworld har foretaget.

- SKAT har bedst af alle offentlige virksomheder formået at bruge it til at levere en bedre og mere individualiseret service end før, siger projektleder Søren Brøndum fra NNIT, som har gennemført analysen.

En stribe parametre
De danske digitale forvaltningsmestre bliver målt på en række parametre, som udtrykker best practice inden for digital ledelse; strategiformulering, kompetenceudvikling, kommunikationsform, effektiviseringsgevinster, omfanget af digitale transaktioner og graden af fremtidssikring.

De 10 bedste danske digitale forvaltningsmestre tæller i rækkefølge:

1. SKAT.

2. Erhvervs- og Selskabsstyrelsen.

3. Kirkeministeriet.

4. Undervisningsministeriet.

5. Direktoratet for Fødevareerhverv.

6. Gentofte Kommune.

7. Esbjerg Kommune.

8. Danmarks Statistik.

9. Erhvervs- og Boligstyrelsen.

10. Greve Kommune.

Udgør stor del
- Den offentlige sektor udgør en meget stor del af dansk økonomi. God digital offentlig ledelse har stor betydning for mange borgere og virksomheder, ligesom det kan frigøre milliarder af kroner til andre formål. Derfor er det nyttigt at få de bedste frem i lyset, så andre kan lære af dem, siger Mikael R. Lindholm, chefredaktør på Computerworld.

Der er tilsyneladende et stort behov for gode eksempler på offentlig digital ledelse.

Ifølge rapporten ”Public Digital Governance 2006” vurderer de danske kommuner, statslige styrelser og departementer selv, at kun tre pct. af de virksomheder og andre offentlige partnere, de samarbejder med, sparer penge på at kommunikere digitalt med det offentlige.

Udbyttet står i skærende kontrast til regeringens it-politiske redegørelse fra i år, hvor det fremgår, at 41 procent af borgerne og 87 procent af virksomhederne i 2005 kommunikerede digitalt med den offentlige sektor via internettet.

De danske digitaliseringsmestre bliver kåret på en konference 10. oktober 2006, arrangeret af Computerworld i samarbejde med Dansk IT, hvor konklusionerne fra rapporten samtidig bliver debatteret.

Læs mere om rapporten i fredagens trykte udgave af Computerworld.

Læs resume af rapporten Public Digital Governance 2006 (pdf)


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Robot Process Automation (RPA) - sådan høster du gevinsterne

Fremtidens digitale vindere fokuserer på at nedbringe driftsomkostningerne radikalt gennem digitaliserede ’touchless operations’, hvor kun undtagelser behandles manuelt, og hvor automatisering og kunstig intelligens spiller sømløst sammen. Kom og hør mere om RPA og softwarerobotter - hvordan ser teknologien ud og hvordan kommer du i gang?

26. marts 2019 | Læs mere


Mød NNIT og kom med på en rejse fra Excel-drevet budgetproces til ægte corporate performance management

På dette event får du netop en introduktion til digitalisering af CPM (Corporate Performance Management) og BI (Business Intelligence), uden at du skal vinke farvel til Excel. Du vil få introduktion til software, der omfavner Excel og optimerer dine nuværende planning-, forecasting-, og konsolideringsprocesser.

27. marts 2019 | Læs mere


Optimer din forretning med Microsofts splinternye Dynamics 365 Business Central

Microsofts nye generation af intelligente forretningsapplikationer indeholder med blandt andet Microsoft Dynamics 365 Business Central enorme muligheder for at høste værdi af virksomhedens komplekse it-miljø ved øget indsigt, optimering af processer og drift og automatisering. Kom og hør hvordan du høster størst værdi med Microsoft nye, sammenhængende administrations-system ved at optimerer virksomheden mange steder.

28. marts 2019 | Læs mere


Premium
Midt i spionage-rygter og mediestorm: Computerworld besøger Huawei i Kina - tag med på besøg hos det måske mest omstridte tech-firma lige nu
Reportage, Shenzhen: “Exacting, rigorous, tests drive learning, all for real battles.” Computerworld er taget på besøg i det gigantiske hovedkvarter for verdens måske mest omtalte tech-selskab lige nu
Computerworld
Nvidias nyeste GTX 1660 kort beviser, at det igen er blevet interessant at købe grafikkort
Nvidia giver gamere i mainstream-segmentet et stærkt kort til en rimelig pris.
CIO
Tech fra Toppen: Det har CIO Mads Madsbjerg Hansen fra FLSmidth lært af flere års global it-konsolidering
Tech fra Toppen: Flere års arbejde har betydet en reduktion i antallet af it-systemer hos FLSmidth. Men processen har ikke været uden overraskelser. Hør hvad CIO Mads Madsbjerg Hansen har lært af den omfattende og globale proces.
Job & Karriere
Efter blodrødt regnskab: Nu fyrer Atea 20 medarbejdere i Danmark
Atea fyrer nu 20 medarbejdere. Det sker som en direkte konsekvens af, at den danske forretning er under pres, oplyser selskabets direktør.
White paper
Gratis e-bog: Mister du pusten på BI-bjergetapen? Tag den lige vej i stedet!
Denne e-bog er relevant for dig der sidder i en virksomhed, der allerede arbejder med Dynamics 365 for Finance & Operations, eller som overvejer at få det. Det er din genvej til at komme tilbage på BI-motorvejen, hurtigt og på den rigtige måde. Du finder ud af hvordan du kommer ud over bumpene og uden om hullerne på bjergvejen med CBI Plugin, så du igen kommer tilbage på motorvejen og kan køre direkte mod målet. Læs videre og bliv klogere på, hvordan du kommer over – eller helt undgår – de største bump på bjergetapen.