SKAT er Danmarksmester i digital forvaltning

SKAT er den bedste offentlige institution, når det handler om at bruge it til at levere bedre service, viser en stor undersøgelse, som Computerworld og NNIT har udarbejdet. Se Top 10 her.

Det danske skattevæsen – SKAT – er Danmarksmester i digital forvaltning.

Det fremgår af en ny kortlægning af de danske kommuner, regioner, styrelser og departementer, som NNIT og Computerworld har foretaget.

- SKAT har bedst af alle offentlige virksomheder formået at bruge it til at levere en bedre og mere individualiseret service end før, siger projektleder Søren Brøndum fra NNIT, som har gennemført analysen.

En stribe parametre
De danske digitale forvaltningsmestre bliver målt på en række parametre, som udtrykker best practice inden for digital ledelse; strategiformulering, kompetenceudvikling, kommunikationsform, effektiviseringsgevinster, omfanget af digitale transaktioner og graden af fremtidssikring.

De 10 bedste danske digitale forvaltningsmestre tæller i rækkefølge:

1. SKAT.

2. Erhvervs- og Selskabsstyrelsen.

3. Kirkeministeriet.

4. Undervisningsministeriet.

5. Direktoratet for Fødevareerhverv.

6. Gentofte Kommune.

7. Esbjerg Kommune.

8. Danmarks Statistik.

9. Erhvervs- og Boligstyrelsen.

10. Greve Kommune.

Udgør stor del
- Den offentlige sektor udgør en meget stor del af dansk økonomi. God digital offentlig ledelse har stor betydning for mange borgere og virksomheder, ligesom det kan frigøre milliarder af kroner til andre formål. Derfor er det nyttigt at få de bedste frem i lyset, så andre kan lære af dem, siger Mikael R. Lindholm, chefredaktør på Computerworld.

Der er tilsyneladende et stort behov for gode eksempler på offentlig digital ledelse.

Ifølge rapporten ”Public Digital Governance 2006” vurderer de danske kommuner, statslige styrelser og departementer selv, at kun tre pct. af de virksomheder og andre offentlige partnere, de samarbejder med, sparer penge på at kommunikere digitalt med det offentlige.

Udbyttet står i skærende kontrast til regeringens it-politiske redegørelse fra i år, hvor det fremgår, at 41 procent af borgerne og 87 procent af virksomhederne i 2005 kommunikerede digitalt med den offentlige sektor via internettet.

De danske digitaliseringsmestre bliver kåret på en konference 10. oktober 2006, arrangeret af Computerworld i samarbejde med Dansk IT, hvor konklusionerne fra rapporten samtidig bliver debatteret.

Læs mere om rapporten i fredagens trykte udgave af Computerworld.

Læs resume af rapporten Public Digital Governance 2006 (pdf)


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Netcompany IT And Business Consulting A/S
Udvikling og salg af forretningssoftware, salg af hosting og konsulentydelser.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Få mere fart på dit internet: Optimering af WiFi, 4G og kablede forbindelser

Bliv klogere på, hvordan du får mere fart på dit netværk og hør om optimering af både WiFi, 4G og kablede forbindelser. Kom og få indsigt i de nyeste og mest effektive værktøjer, der kan bruges til at optimere og kvalitetssikre netværk. Du bliver også introduceret til konkrete koncepter og løsninger, der kan tages i brug, når medarbejderne er på farten. Herunder spiller både økonomi, brugervenlighed og ikke mindst it-sikkerhed en afgørende rolle.

21. september 2017 | Læs mere


Kompetera SolutionsDay 2017

Som it-professionel i dag forventes du at have et bud på fremtiden, fod på sikkerheden og fuldt styr på driften. På Kompetera SolutionsDay 2017 får du inspiration og svar - kom og hør spændende indlæg fra blandt andre Jakob Scharf tidligere chef for PET og Ken Bonefeld Nielsen, head of corporate security & ACA Department hos Sony Mobile Communications.

05. oktober 2017 | Læs mere


Få mere fart på og kvalitet i udviklingsafdelingen med DevOps

Få indsigt i den populære DevOps-tankegang, der kendetegner den moderne it-organisation, hvor samarbejde og integration er nogle af nøgleordene. Kom og hør konkrete cases fra virksomheder, der arbejder efter DevOps og mød de førende leverandører, der fortæller, hvordan du kommer derhen, hvor udviklingsafdelingen kan understøtte den digitale innovation med de ideer og i det tempo, som der forventes.

10. oktober 2017 | Læs mere


Computerworld
De 30 største danske it-virksomheder: Her er antallet af ansatte - og hvor mange penge, der bruges på løn
Top 100: Computerworld har nærstuderet årsregnskaberne fra 499 danske it- og televirksomheder og kan her bringe listen med de 30 største arbejdspladser. Se antallet af ansatte og få et indblik i, hvor mange penge virksomhederne bruger på løn til medarbejderne.
CIO
Du risikerer at blive hægtet helt af, hvis ikke dit netværk bliver fremtidssikret - og det haster
Klumme: Hver dag går mere 168,1 petabyte gennem netværket hos AT&T, hvilket svarer til 130 millioner timers video i HD. Det viser, hvor store krav der i dag stilles til en virksomheds netværk. Er du klar til det?
Comon
Oversigt: Her er de bedste Android-smartphones der kan købes i Danmark
Det vrimler med spændende Android-smartphones på markedet. Vi har samlet en oversigt over de bedste Android-telefoner, du kan købe herhjemme netop nu.
Job & Karriere
Se listen: Disse it-folk bliver ansat på stedet - cheferne skriger efter helt bestemte it-kompetencer
Der er en markant mangel på it-folk med helt bestemte kompetencer samtidig med, at it-cheferne er i gang med at øge bemandingen i it-organisationerne. Se listen med de mest efterspurgte it-kompetencer netop nu.
White paper
Digitaliseringen af finanssektorens sætter skub i et helt nyt syn på it-infrastruktur
Finanssektoren er i fuld gang med en voldsom digital omvæltning. Det betyder blandt andet et helt nyt syn på it-infrastruktur. Stadig flere virksomheder skifter fokus fra on-premise-løsninger til et miks af on-premise, hosting og cloud som kaldes en hybrid it-infrastruktur. Læs i dette whitepaper udarbejdet af IDC for Interxion om udviklingen, den nye tankegang og de umiddelbare fordele. 12 sider på engelsk.