En succes kræver mere end en fiks teknologi

DVB-H standarden for mobilt TV har fået vind i sejlene. Men støtte fra flere terminalproducenter er ikke nok til at sikre succes, viser de triste erfaringer med musik på mobilen. Der skal nemlig mere end en fiks teknologi til.

ComputerViews: Der er grøde i det mobile tv.

Flere og flere producenter af mobiltelefoner og komponenter bakker op om den åbne DVB-H standard, der nu blandt andet får støtte fra Nokia, Motorola, Intel, Samsung og Alcatel.

Så mangler vi bare lige at få afklaret en enkelt detalje: Hvem skal egentlig bruge den nye teknologi, og hvad skal den bruges til?

Fælles fodslag er afgørende

At skabe fælles fodslag mellem førende hardware-producenter er altid et afgørende element i at sikre succesen for en teknologi.

Set i det perspektiv er alliancen mellem de store producenter utvetydigt en god nyhed.

Nokia, Motorola og Samsung producerer i dag to tredjedele af alle mobiltelefoner, og en fælles, åben standard skaber i princippet den fornødne ro på bagsmækken.

Der er allerede en række projekter baseret på DVB-H undervejs, ligesom enkelte allerede er sat i søen.

Indtil videre er det ikke i Danmark, at det sner, men derimod i lande som Finland, Italien og USA.

Konsulenterne er også langt fremme i skoene: En nylig rapport forudsiger således, at der vil være solgt 50 millioner DVB-H kompatible enheder på verdensplan i 2010. Ingen højere?

Svært at få folk med på bølgen

Selv om forhåbningerne er store, så må det være på sin plads at minde om, hvor svært det egentlig er at få folk til at bruge mobilen til andet end snak og sms.

Tænk på sidste (eller er det allerede forrige) års store hit – mobilen-som-walkman.

Hvad blev der egentlig af den?

Jo, den lever - og har det vist nok godt - i Asien, men både i Europa og Nordamerika har den været en markant skuffelse.

Her er MP3 afspilleren svær at slå af pinden, og selv mobilproducenterne har vist nu forstået det.

– Vi er ikke vant til at få musik over mobilen, indrømmer Motorolas topleder Ed Zander.

Spørgsmålet er, om vi nogen sinde bliver det, og om producenterne kan gøre med tv, hvad der hidtil er slået fejl med musikken.

Indholdsleverandører skal med

Det er bestemt ikke umuligt, men det vil kræve mere end en fælles teknologisk platform.

Uden bred opbakning på operatørfronten og blandt indholdsproducenter risikerer DVB-H at ende som endnu en smart teknologi, der ikke bestod sin eksamen i virkelighedens verden.

ComputerViews er en helt ny analyseform herhjemme. Læs mere om ideen bag ComputerViews her

Hvis du har forslag eller kommentarer til emner, som du mener, at ComputerViews bør tage op til kritisk behandling, så send os en e-mail på computerviews@cw.dkdk.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere