Skats fusion koster 400 millioner kroner

Skat har mistet 400 millioner kroner i provenu i det seneste år. Rigsrevisionen giver it-systemerne en stor del af skylden. Problemerne skyldes manglende netværkskapacitet og manglende test af systemer.

Skat har snydt sig selv for omkring 400 millioner kroner på grund af it-problemer og manglende forberedelse.

Nu har Rigsrevisionen set nærmere på, hvorfor provenuet i Skat er faldet omkring 400 millioner på blot et år.

Dårlig it-understøttelse er ifølge Rigsrevisionen en af de afgørende årsager.

Det drejer sig blandt andet om problemer med netværkskapaciteten, manglende test af it-systemer samt utilstrækkelige og midlertidige løsninger med hensyn til medarbejdernes it-adgang.

- De her ting er løst og det har de været længe, forsikrer Stenn Rydicher, kontorchef for drift og support hos Skat.

Problemet med manglende kapacitet har været svær at løse lige efter fusionen. Blandt var frost med til at forlænge ventetiden på at få nye kabler i jorden, lyder det.

Tabte millioner

De mange millioner stammer fra manglende kontrol, service og ligning, som Skat ikke har nået at udføre. Og Rigsrevisionen konstaterer, at pengene formentlig er tabt.

Skats nye strategi betyder en fokusering af indsatsen på udvalgte områder, og det vil ikke være muligt at indhente efterslæbet samtidig.

Det er ikke kun kontrol, ligning og service, som er ramt. Skat har også problemer med at inddrive penge fra dem, der skylder. Derfor er Skats restancer steget med cirka 10 procent - omkring 1,7 milliarder kroner.

Ingen kritik

Mens en kritisk rigsrevisionsrapport tidligere på ugen kostede familie- og forbrugerminister Lars Barfoed taburetten, vil Skats problemer sikkert ikke smitte af på skatteministeren.

Rigsrevisionen skriver, at et provenu-tab var forventet på grund af fusionen. Dog har oppositionen flere gange stillet kritiske spørgsmål til ministeren om størrelsen på tabet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere