Hvad ønsker du dig til jul, Jakob Nielsen?

Usability-guruen Jakob Nielsen ønsker sig både den splinternye spilkonsol, Nintendo Wii, og en 2000 år gammel bog. Han ville gerne holde jul med Bill Gates, som han ville forære en populærvidenskabelig dvd i julegave.

- Hvilke tre ting ser du helst ligge under juletræet?

- Nintendo Wii. Men det får jeg næsten helt sikkert ikke, for den er udsolgt i alle forretninger i USA, hvor jeg bor.

Det skyldes jo, at Wii er det første videospil-system, der er tilstrækkeligt brugervenligt til at sælge til den brede befolkning og ikke blot til nogle få spillefanatikere.

Ønske nummer to er Vergils "Æneiden", der netop er udkommet i en ny engelsk oversættelse, som fik en meget positiv anmeldelse i New York Times.

Når en bog kan forblive populær i 2000 år, er der ofte en god grund til det. Og så ønsker jeg mig danske marcipanbrød. Ikke så sundt, men en af de ting man ikke kan få ordentligt i USA.

- Hvad ønsker du dig på vegne af Nielsen Norman Group?

- At vores ekspansion i Asien i 2007 bliver en succes.

Vi har altid haft mange deltagere til vore usability-konferencer i USA, Europa og Australien, men de asiatiske lande har historisk set givet lavere prioritet til brugervenlighed. Nu tager vi til Hong Kong i marts og håber på det bedste.

- Hvem fra it-branchen vil du gerne holde jul og udveksle gaver med?

- Bill Gates. Selv om han næppe er en rigtig hyggeonkel, kunne han være spændende at mødes med under afslappede former.

Og så fik jeg måske en Xbox 360 i stedet for den ønskede Wii, hvilket ikke ville være så dårligt.

Bills største juleønske er populærvidenskabelige dvd'er fra teach12.com, som er en af vore kunder, så jeg ville nok slå to fluer med et smæk og give ham noget fra teach12.

- Hvem skal du holde jul med?

- Min kone Hannah. Der er desværre for langt til resten af familien. Men på den anden side har vi strålende solskin og 15 graders varme, så helt dårligt er det ikke at være i Californien til jul.

- Hvad har årets højdepunkt været for Nielsen Norman Group?

- At den amerikanske kongres valgte os, da den ville have en uafhængig undersøgelse af, om Medicare (sygesikringen for ældre) havde lavet et website, som ældre brugere kunne anvende.

Vi er stort set det eneste firma med ekspertise i ældres specielle usabilityproblemer, og der er desværre ikke mange kunder, der er interesserede i ældre brugere, så det var godt at få et højtprofileret projekt inden for denne specialitet.

- Hvad er dit personlige højdepunkt for 2006?

- Det er at se, hvor store fremskridt mine yngre kolleger i firmaet har gjort, specielt Hoa Loranger, som skrev den nye bog Prioritizing Web Usability sammen med mig.

Hoa er vokset op i en flygtningelejr og kunne kun tale vietnamesisk, da hun kom til USA. Nu er hun en topprofessionel ekspert på verdensniveau.

Millioner af mennesker har set hende på amerikansk fjernsyn, og vores kunder er helt vilde med at få hende igen, når hun har afsluttet et projekt.

Det er ekstremt tilfredsstillende at hjælpe næste generation i branchen med at opnå deres potentiale til en grad, der ikke kan lade sig gøre i traditionelle firmaer.

- Hvad skal du have at spise juleaften?

- Gås. Det er en tradition fra det gamle land, som vi har bragt med til USA, hvor kalkun ellers er mere almindelig.

Men lidt moderne er det dog, idet jeg har bestilt julegåsen over internettet for at få en særligt god organisk gås.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere