Artikel top billede

It-veteran forlader direktørposten hos Mondosoft

Søgefirmaet Mondosoft skifter administrerende direktør, it-veteranen Laust Søndergaard, ud. Afløseren Kent Sørensen skal sørge for, at virksomheden udvikler sig til en kommerciel succes, efter den har brændt små 200 millioner kroner af siden 1998.

Det danske it-firma med speciale i søgeteknologier, Mondosoft, vinker farvel til administrerende direktør og stifter Laust Søndergaard.

Det er samtidig et farvel til en veteran på den danske it-scene, da Laust Søndergaard har stået i spidsen for Mondosoft, siden selskabet blev etableret i 1998.

Laust Søndergaard vil i fremtiden hellige sig arbejdet i Mondosofts bestyrelse, og overlader rorpinden i firmaet til Kent Sørensen.

Han kom ind i Mondosoft, da selskabet i fjor købte it-huset Navigo Systems, som han stod i spidsen for.

Intet gennembrud trods millioninvesteringer

Direktørskiftet kommer i kølvandet på et strategiskifte i Mondosoft, der siden etableringen i 1998 har satset benhårdt på at bryde igennem på det internationale marked med dets søgemaskine-teknologi.

Men trods stor tiltro fra investorer og kapitaltilførsler på samlet mere end 190 millioner kroner, har det store kommercielle gennembrud ladet vente på sig.

Den manglende succes fik i fjor selskabet til at sadle om, og første skridt i en ny strategi var at købe it-huset Navigo Systems, der udviklede løsninger til optimering af søgninger til Microsoft SharePoint.

- Mondosofts søgemaskineteknologi og Navigo Systems taksonomiværktøj, Ontolica, passede sammen som fod i hose, og vi kunne alle se, at et nært samarbejde ville gøre Mondosofts produkter interessante for en langt større kundekreds end tidligere, siger Mondosofts nye administrerende direktør, Kent Sørensen.

Han understreger, at strategiændingen ikke handlede om at gå bort fra noget, men om at udvide Mondosofts forretning, så det omfattede hele "information intelligence"-området.

Enighed om direktørskifte

Næste skridt i fornyelsen af Mondosoft var at professionalisere bestyrelsen.

15. juli i fjor blev Agner Mark indsat som ny formand. Han er bedst kendt fra sin tid hos TDC's Dan Net, hvor han var administrerende direktør i 11 år og stod for salget og fusionen med Mach i Luxembourg.

- Jeg har et tæt samarbejde med Agner Mark, der er en meget aktiv bestyrelsesformand. Vi var enige om, at det var det rette tidspunkt for et direktørskifte, da vi i forbindelse med den nye strategi i princippet skal føre Mondosoft sikkert over i en anden boldgade, hvor vi skal tale med en ny type kunder, siger Kent Sørensen.

Og er der en, der skal kunne håndtere de store forandringer hos Mondosoft, så må det være Kent Sørensen.

Han har godt nok en lidt utraditionel baggrund for en administrerende direktør i it-branchen, da han er universitetsuddannet geolog og fysiker, men uddannelsen er suppleret med en MBA i forandringsledelse.

- Jeg har tidligere arbejdet en del år i venturebranchen, hvor jeg har erfaring med at få gjort lovende teknologiselskaber til kommercielle succeser. Og det er det, Mondosoft nu skal udvikle sig til, siger Kent Sørensen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere