Ni ud af 10 danskere utilfredse med netbanker

Ni ud af ti danskere er utilfredse med netbank-problemer, som er ukendte for kunderne. Samtidig mener kunderne, at bankerne skal betale for bedre sikkerhed.

Hele 92 procent af danskerne mener, at det er for dårligt, at det er muligt at bruge gamle kodeord og sikkerhedsnøgler i de danske netbanker – og når du bruger digital signatur.

Computerworld har i samarbejde med Userneeds spurgt 1.600 danskere om deres viden om det netbank-sikkerhedshul, som Computerworld har afdækket i de seneste uger.

Kun syv procent af de adspurgte vidste, at gamle nøglefiler og passwords giver adgang til de fleste af netbankerne, selv om man har fået et nyt.

For dårligt

En lang række banker er ramt af problemet.

Danske Bank, BG Bank og Nordea er de mest markante, men bankerne mener ikke, at der er tale om et alvorligt sikkerhedshul.

De adspurgte danskere er til gengæld næsten enige: 92 procent mener, at det er for dårligt.

Et af bankernes argumenter for ikke at skærpe sikkerheden er omkostningerne.

Men det argument vil danskerne ikke tilslutte sig. Hele 93 procent mener, at bankerne skal bruge flere penge på sikkerhed.

De fleste af bankerne har argumenteret med, at sikkerheden er brugernes eget ansvar – en holdning hver anden bankkunde er uenig i.

I Computerworlds undersøgelse siger 87 procent af danskerne dog, at de godt tør fortsætte med at bruge netbank indtil der er rettet op på problemet.

Læs mere om digital sikkerhed torsdag på Computerworld.dk og fredag i den trykte udgave af Computerworld.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere