Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Ny mobilplatform fra Microsoft

Microsoft er klar med næste version af firmaets mobile operativsystem vil håndholdte computere og mobiltelefoner. Windows Mobile 6 byder blandt andet på en Office-pakke, SQL-server samt mulighed for kryptering af data.

3GSM-messen: På 3GSM-messen i Barcelona, der afholdes i næste uge, introducerer Microsoft selskabets bud på fremtidens styresystem til den mobile platform.

Med Windows Mobile 6 skal mobilfabrikanterne gøre plads til en ganske omfattende software-pakke i sommerens mobiler og håndholdte enheder.

Ud over Outlook, Word, Excel og Powerpoint er elementer som SQL–server og Dotnet Compact Framework nemlig blevet presset ind på den håndholdte.

Fokus på erhvervslivet

Operativsystemet er blevet mere målrettet mod erhvervslivet, og derfor har sikkerheden også fået en overhaling.

Det er eksempelvis muligt at kryptere sine data på hukommelseskortet og password-funktioner er blevet mere kompleks end i tidligere versioner.

Samtidig er det blevet nemmere at synkronisere den håndholdte med forretningssystemer.

De brugere, der har investeret i Windows Vista, får ligeledes forbedrede muligheder for at flytte billeder, musik og film mellem computeren og mobilen.

Der er også taget hensyn til Microsofts web-tjenester kaldet Windows Live, hvilket blandt andet er resulteret i, at man kan dele filer via Messenger og modtage HTML e-post.

Tre versioner med nye navne

Windows Mobile 6 vil dukke op i tre forskellige versioner med helt nye navne.

Pocket PC Phone Edition har skiftet identitet til Windows Mobile Professional og henvender sig til trykfølsomme skærme.

Smartphone Edition hedder nu Windows Mobile Standard, og programmet er tilpasset almindelige smart phones.

Den tredje version er Windows Mobile Classic, som er beregnet til mere traditionelle pda’er, der ikke har mobilfunktionalitet.

Operativsystemet er baseret på samme platform som version fem, og Microsoft hævder, at de fleste programmer og tjenester er kompatible med den nye udgave.

Computerworld er med på den store 3GSM-messe og vil i næste uge rapportere direkte fra Barcelona.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere