Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Mobilindustrien definerer sig selv i Barcelona

Reportage fra 3GSM 2007: Mobilindustrien er under forandring, og kommunikation og underholdning er nu de nye græsgange. Sådan lød konklusionen, da flere af verdens førende mobiltelefoni-topledere i dag definerede mobilindustrien anno 2007.

Barcelona: Man fornemmer det allerede ved indgangen til det mægtige konferencecenter i Barcelona, hvor verdens største mobilmesse, 3GSM, finder sted i denne uge.

Mobiltelefoni handler i dag ikke om at tale sammen – det handler om at kommunikere og lade sig underholde.

Og det handler om en industri under voldsom forandring.

60.000 mennesker

Op imod 60.000 mennesker er valfartet i til mobilens mekka, og midt i virvaret af nye produktlanceringer skimmes en industri, der ikke bare brager frem rent økonomisk – den er samtidig også samlingspunkt for de omkring tre milliarder jordboere, der forventes at eje en mobiltelefon i løbet af 2007.

- Vi er ikke længere mobilindustrien, vi er kommunikationsindustrien, sagde Arun Sarin, direktør i Vodafone, da han stod på talerstolen foran adskillige hundrede mennesker i morges.

- Tale er i dag blot en lille del af forretningen, lød det fra Sanjiv Ahuja, administrerende direktør i Orange.

En række topledere var mødt frem for at give deres bud operatørernes rolle i fremtiden, og det var ord som TV, reklamer og pengeoverførsler på mobilen, der prægede talerne.

Der skal fart på udviklingen

Vodafone annoncerede mandag, at selskabet har overtaget 67 procent af aktierne i det indiske mobilselskab Hutchison Essar.

Arun Sarin forklarede, at nyerhvervelsen bringer kundedatabasen op på snart 300 millioner, og han fortalte samtidig, at Vodafones forretning er under en fundamental forandring.

- Mobiltelefoni er godt, men kommunikation og underholdning er bedre. Vi skal ind i de industrier, sagde han.

Den udtalelse er der i sig selv ikke noget banebrydende i.

Men til gengæld var det overraskende, da Arun Sarin over for den samlede industri proklamerede, at bevægelsen over mod de nye forretningsområder slet ikke sker hurtigt nok.

- Vi skal bevæge os hurtigere som industri, for ellers spiser andre vores frokost. Microsoft, Yahoo og MySpace – de bevæger sig alle ind på vores område, forklarede Arun Sarin.

Nye forretningsområder

Men hvor er det så, at mobilindustrien – eller kommunikationsindustrien – er på vej hen?

Det helt store emne på konferencen i Barcelona er ikke overraskende det mobile bredbånd, og de muligheder, det skaber.

Rob Conway, administrerende direktør i GSM Association, lagde i sin tale vægt på, at netop udviklingen inden for hastigheder – hvor HSPA (High Speed Packet Access) er det næste skridt – skaber en helt ny verden af muligheder.

- Det bliver et ægteskab mellem den finansielle industri, underholdningsindustrien og reklameindustrien, sagde han.

Netop reklamer på mobiltelefonerne er et af de områder, der spås en markant udvikling i de kommende år, og samtidig kan reklamer være med til at skabe mere bæredygtige tjenester – som slutbrugerne også har råd og lyst til at betale.

- Med en mobil kan man nå alle, uanset hvor de befinder sig. Man kan individualisere reklamerne, så det er det ideelle medie, sagde Vodafones direktør, Arun Sarin, og tilføjede, at selvom det går godt for industrien, skal den fortsat tjene flere penge.

Fremtidens kreditkort

Rob Conway fra GSM Association pegede på, at mobiltelefonens simkort er nøglen til fremtidens betalingsmiddel.

Handel og pengeoverførsler over mobiltelefonen bliver fremtiden, forklarede han.

Og den strategi skal ikke mindst føres ud i livet i tredje verdenslande, hvor borgerne ikke er i nærheden af et pengeinstitut eller almindeligt internet.

- Bankerne har brug for flere kunder, og vi kan hjælpe dem. Kan vi ikke bruge de allestedsnærværende mobiler til at nå de mennesker, som i dag ikke er i kontakt med en bank, lød det retoriske spørgsmål fra Rob Conway.

Selv om mobilindustriens rolle dermed er under voldsom forandring, var der dog en vis portion ydmyghed at spore i topledernes taler.

- Uanset om det er i Afrika, Asien eller Europa, så elsker folk stadig a snakke, sagde Arun Sarin fra Vodafone.

- Kunderne vil bestemme vores succes. Sådan har det altid været, og sådan vil det også være i fremtiden, sagde Sanjiv Ahuja, administrerende direktør i Orange.




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Erfaren løsningsarkitekt til komplekst systemlandskab

Staten og Kommunernes Indkøbsservice A/S (SKI)

IT-udvikler

Børns Vilkår

IT Supporter (Valby)
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere