Microsoft er klar med nyt DRM-format

Microsoft har lanceret PlayReady, der er en ny type copyright-beskyttelse til mobile enheder. Lanceringen kommer blot en ugen efter Apples udmelding om, at DRM bør skrottes.

3GSM 2007: På trods af den voksende modstand mod DRM-beskyttelse - senest med Steve Jobs åbne brev, der anmoder om, at man fjerner kopibeskyttelse på digitale filer - er Microsoft nu klar med en ny standard, der skal beskytte indhold til den mobile platform mod pirateri.

Software-producenten annoncerede PlayReady, som DRM-beskyttelsen er blevet døbt - på 3GSM-messen, som i øjeblikket afvikles i den spanske by Barcelona.

Formatet, der skal beskytte digitalt indhold til mobile enheder, bliver tilgængeligt i første halvdel af 2007.

PlayReady kommer til at understøtte en række filformater som eksempelvis Windows Media Audio og Windows Media Video, og PlayReady gør det muligt at kopibeskytte musik, spil, video ringetoner og billeder, der dowmloades til en mobilenhed.

Microsofts PlayReady bliver en del af de DRM-teknologier, som firmaet har udviklet.

Den bedst kendt er nok PlayForSure, der benyttes på en lang række mp3-afspillere, bortset fra Apples modeller. Microsoft har ligeledes et DRM-system til selskabets Zune-afspiller.

DRM på mange filtyper

DRM eller digital rights management er en generel betegnelse for, at eksempelvis et stykke musik købt online er omfattet af et sæt af restriktioner.

DRM er dog ikke begrænset til musik, men kan benyttes på flere digitale medieformer som film og dokumenter.

Formålet med at benytte kopibeskyttelse er at forhindre pirateri, men mange kritikere siger, at det ikke forhindre piratkopiering, men blot gør det besværligt for brugerne at afspille filerne på forskellige platforme som eksempelvis mp3-afspillere.

Kan ikke umiddelbart konverteres

Problemet er, at man ikke uden videre kan konvertere en fil til et andet format, når den har indbygget DRM.

Forsøger man eksempelvis at afspille en AAC-fil, der er købt på iTunes på en mobiltelefon frem for en iPod-afspiller fra Apple, kan det ikke umiddelbart lade sig gøre.

Det modsatt gør sig gældende for Microsofts wma-format, der ikke kan afspilles på en iPod uden en besværlig konvertering.

PlayReady bliver tilgængeligt og dokumenteret som et såkaldt porting kit, så det kan udrulles på alle mobile hardware- og software-platforme, skriver Microsoft på deres websted.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere