Photoshop bliver gratis og annonce-finansieret

I et forsøg på at tage kampen op med Googles populære online-programmer, lancerer Adobe en internet-version af det populære billedbehandlingsprogram.

Adobe sender en gratis internet-version af Photoshop på gaden, skriver News.com.

Adobes online-satsning er et forsøg på at tilbyde firmaets produkter i en annoncefinansieret udgave via nettet for derved at udbrede, de ellers meget dyre produkter, til alle netbrugere.

Adobe går derved i direkte krig med online-programmer som Googles billedbehandlingsprogram Picasa.

Avancerede funktioner mangler

I første omgang bliver det et videoredigeringsværktøj, der frigives, men firmaet barsler med, at de senere vil udvide med billedbehandling på nettet. Den hostede udgave bliver gratis.

Man får dog ikke alle de avancerede funktioner, som Photoshop er kendt for med i online-versionen, der bliver en neddroslet udgave.

Pengene til Photoshop-tjenesten skal komme fra reklamer.

"Vi har erfaret, at kunderne er der men, men at de ikke er villige til at betale for tjenesten," siger Adobes direktør Bruce Chizen, til News.com.

"Derfor vil vi benytte online-reklamer til at finansiere tjenesten. Google har vist, at denne model virker ganske godt."

Ny strategi

Denne strategi er helt ny for Adobe, der har ry for at holde priserne på deres produkter i et meget højt leje.

Satsningen indikerer samtidig, at Adobe gerne vil spille en større rolle på brugermarkedet.

"Det er vigtigt, at firmaer som Google ikke overhaler os indenom på vores egen boldbane. Derfor bliver vi nødt til at sikre, at vi er der først," siger Bruce Chizen.

Med beslutningen følger Adobe i fodsporene på Microsoft, som ligeledes har haft tradition for at levere produkter, der installeres på lokale maskiner.

Redmond-firmaet satser med sine Live-tjenester nu massivt på online-applikationerne, og den strategi vil Adobe kopiere.

"I takt med at online-applikatiner bliver mere avancerede, er det naturligt for os at inddrage dem i vores produktkatalog," siger Chizen.

"Vi vil både udvikle produkter, der er helt web-baserede og hybrider, hvor brugeren kan hente yderligere funktioner via nettet til klientprogrammerne."

Billedbehandlingstjenesten er ifølge Adobe klar om et halvt år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere