Den Blå Avis satser på auktioner, fora og blogs

E-handelsprisen: Vinderen af købmandsprisen henter 70 procent af omsætningen og overskuddet på nettet. Og nettet vil fremover fylde stadig mere i Den Blå Avis forretningsmodel, siger direktør Frank Ludvigsen

I løbet af et halvt til et helt år vil Den Blå Avis – dba.dk – tilbyde kunderne at handle på online auktioner a la eBay.

Samtidig vil annoncemediet forsøge at synliggøre sig i forhold til mange communities der skyder frem på nettet.

”Vi er nødt til at forbedre vores handelsplatform, hvis vi også skal indtage en ledende position fremover. Derfor og vi vil forsøge at introducere alternative handelsformer som f.eks. online auktioner”, siger direktør Frank Ludvigsen fra Den Blå Avis.

Meldingen fra Danmarks største formidler af private handler kommer efter et par forrygende år, hvor onlineforretningen dba.dk er vokset kraftigt.

Så kraftig har udviklingen været, at Den Blå Avis vandt e-handelsprisens købmandspris for 2007.

Skoleeksempel

Begrundelsen for valget var blandt andet, at Den Blå Avis er et skoleeksempel på, hvordan en traditionel virksomhed med modige beslutninger kan ændre sin forretningsmodel fuldstændigt fra det traditionelle til det netbaserede.

Fuldstændig er måske så meget sagt.

Den Blå Avis har nemlig ikke skippet papiret, men er også gået i offensiven på printmarkedet.

Fra 1. februar er den trykte avis således blevet uddelt gratis over hele landet i et oplag på 140.000, hvilket skal ses som et forsøg på at beskytte det givtige erhvervsannoncemarked.

Men rigtigt er det, at forretningen Den Blå Avis med en omsætning på cirka 140 millioner kroner og et overskud på 30 millioner kroner har langt den største del af forretningen på nettet.

”Nettet står for 70 procent af omsætningen og er stadig stigende”, siger Frank Ludvigsen.

En del af den fremtidige vækst på nettet skal komme fra online auktioner.

Men lige nu tænker Den Blå Avis’ ledelse så det knager på, hvordan det mange communities på nettet kan indfanges.

”Man kan blive helt forskrækket over, hvor stærkt det går nogle gange, og hvad der egentligt får ting til at rykker. Vi vil forsøge at være med. Enten kommer det til at ske inden for rammerne af dba.dk, fordi vi udstyrer vores site med fora og blogs, eller også bliver det selvstændigt tiltag uden for dba.dk”, siger Frank Ludvigsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere