Xerox køber Global Imaging Systems

Xerox vil have fat i de små og mellemstore virksomheder. Det er der, pengene ligger og venter, mener selskabet, som nu køber Global Imaging System for 8,5 milliarder kroner.

Computerworld News Service: Xerox vil betale 8,5 milliarder kroner for Global Imaging Systems, som er et firma, der specialiserer sig i imageudstyr til små og mellemstore virksomheders kontorer.

Xerox håber at kunne bruge handlen til at få en større bid af de 90 milliarder kroner, der ventes at ligge på det amerikanske marked for dokumenthåndtering for små og mellemstore virksomheder, siger øverste direktør for Xerox, Anne Mulcahy.

200.000 nye kunder

Gennem handlen får Xerox adgang til Globals 200.000 amerikanske kunder og dets 1.400 salgsmedarbejdere.

Og Global får endelig lov til at sælge Xerox-udstyr.

Indtil nu har Global solgt og ydet service til digitale kontorartikler som kopimaskiner, faxe, printere og dias-fremvisere bygget af forskellige leverandører, inklusive Konica, Canon, Sharp, Panasonic, Hewlett-Packard, IBM, Microsoft og Sony.

Den liste over virksomheder kommer nu også til at tælle Xerox.

4.500 nye medarbejdere

Når aftalen er helt afsluttet, regner Xerox med at ansætte alle Globals 4.500 medarbejdere, inklusive virksomhedens direktør Tom Johnson og driftsdirektør Michael Shea.

Xerox forventer, at opkøbet er endeligt afsluttet i maj, når Globals aktieejere og de amerikanske konkurrence-myndigheder har godkendt handlen.

Tredje opkøb på et år

Handlen bliver Xeroxs tredje køb på et år. Xerox betalte 975,5 millioner kroner for firmaet Amici LLC i juli og 301 million for XMPie i november2006.

Global har også samlet mange kontorudstyrs-forhandlere i denne ellers meget fragmenterede sektor.

Virksomheden har opkøbt mere end 80 virksomheder siden den blev oprettet i 1994.

Nyligst har Global opkøbt TML Enterprises den 23 marts og Astro Business Technologies den 31. januar.

Global har offentliggjort en omsætning på 5,74 milliarder kroner for skatteåret 2005, og dets regnskaber viser stigning i virksomhedens vækst for 2006 også.

Oversat af Ditte Thøgersen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere