Ny Firefox skal holde spyware for porten

Mozilla overvejer at føje en ny egenskab til den kommende udgave af Firefox, som automatisk vil blokere hjemmesider, der installerer ondsindede programmer på den besøgendes computer.

Computerworld News Service Selv om Mozillas sikkerhedschef ikke vil røbe nogen detaljer, er der adskillige detaljer at finde i en blog, der skrives af en af designerne bag den nye browser, Firefox 3.0:

”Ligesom Firefox 2, der blokerer de hjemmesider, som potentielt kunne finde på at stjæle dine personlige oplysninger, vil Firefox 3 på samme måde kunne blokere sider, vi mistænker for at ville downloade skadelige programmer ned på din computer. Mozilla samarbejder med Google om denne nye feature,” skriver Alex Faaborg, en brugefladedesigner.

Hvis den nye sikkerhedsfeature ender med at komme med i Firefox 3, vil Mozilla læne sig op ad sin faste partner Google, der skal forsyne Firefox med listen over skadelige sider.

Samme hjælp yder Google allerede i dag til det særlige antiphishing-filter i Firefox 2.

Snak i krogene

Men forskellige udmeldinger fra udviklere og designere hos Mozilla tyder på, at der hersker noget usikkerhed om Google-teknologien:

”Vil Googles sorte liste over skadelige hjemmesider omfatte sider, som er særligt kendt for at misbruge Firefox, eller Internet Explorer, eller alle browsere? Er det en sondring, vi skal foretage og kommunikere ud til brugerne, så vi ikke overskrider nogen grænser”, spørger Chris Hofmann, Mozillas chefingeniør, i et online debatforum, hvor eksperter og ledere hos både Mozilla og Googles mødes.

”Det, vi egentlig er gang i med, er at give Google magten til at nedlægge veto mod en given hjemmeside. Hmm…,” supplerer Gervase Markham, en ledende udvikler hos Mozilla.

Rigtige sider rammes

Google gør sine brugere opmærksom på skadelige hjemmesider med en særlig advarselsside.

De sortlister, Google har udarbejdet, og samtidig dem, der formentlig skal bruges i Firefox 3, stammer fra StopBadware.org, en gruppe, der er nedsat af Google, kinesiske Lenovo og Sun Microsystems, og som indsamler skadelige internetadresser.

Men ejerne bag nogle websider, blandt et uddannelsescenter i Kansas, har klaget over, at Google fejlagtigt blokerer deres side.

Der findes i dag ingen browser, som kan stoppe adgangen til harmfulde websider.

Og adspurgt om Firefox’ nye feature kan bruges til at give virksomheden et forspring i konkurrencen, siger Mozillas sikkerhedschef, Window Snyder:

"Vi er altid på udkig efter måder på at sikre vores brugere."

Oversat af Pola Rojan




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2024

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. juni 2024 | Læs mere


Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

13. juni 2024 | Læs mere


Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere