Microsoft vil ud til millioner med dansk system

Efter to års udvikling er Microsoft klar med et dansk-baseret forretningssystem specielt målrettet til en af de største kunde-grupper inden for erhvervslivet overhovedet.

Denver, Colorado: Dansk-udviklede Navision bliver Microsofts hoved-våben i en ny stor-satsning rettet mod mindre virksomheder med op til 50 ansatte.

Det sker med den spritnye Microsoft Dynamics Entrepreneur, som Microsoft netop har præsenteret på sin store årlige partner-konference i Denver, USA, med deltagelse af op mod 10.000 partnere fra hele verden.

Microsoft præsenterer Dynamics Entrepreneur sammen med en stribe kommende Dynamics-produkter, der tæller NAV 5.1, AX 5.0, CRM 4.0 samt en kommende online-baseret Dynamics-udgave, CRM Live.

Dynamics Entrepreneur skal i første omgang lanceres i Storbritannien, Tyskland, Holland og Spanien.

Fem til ti brugere

Ifølge Klaus Holse Andersen, corporate vice president og øverste chef for Dynamics, er det nye system specielt udviklet til virksomheder med omkring 50 ansatte og dermed typisk fem til ti brugere af et system af den pågældende type.

Det betyder, at virksomhederne er så små, at de ikke har brug for store komplekse funktionaliteter, men derimod har behov for relativ simpel funktionalitet og simpel implementering i forhold til storebroderen Dynamics NAV.

Systemet er dermed udviklet, så det er klar til at køre uden modifikationer eller implementerings-knas overhovedet. Og forventningerne er store.

"Der er mange millioner virksomheder af denne type i Europa alene. Langt de fleste virksomheder er jo af denne størrelse," siger Klaus Holse Andersen.

Hovedkonkurrenterne bliver især britiske Sage, der i de seneste år har købt massivt op af små lokale producenter af økonomi-systemer, samt de mange små lokale producenter, der i dag leverer til de små virksomheder i deres lokalområde.

God konkurrence-situation

Dem forventer Klaus Holse Andersen - der nærmer sig de første 100 dage som øverste Dynamics-chef - at kunne nuppe en pæn markedsandel fra.

"Jeg tror, at vi har en god konkurrence-situation, fordi vi med ro i stemmen kan sige, at vi et globalt produkt, der kommer på en platform, der er bygget til fremtiden og som ikke kommer til at ligge i et hjørne efter et selskabs-opkøb," siger Klaus Holse Andersen.

Dynamics Entrepreneur vil ikke blive lanceret på det danske marked, hvor Microsoft i forvejen har en god markedsandel med den populære C5 blandt de mindre virksomheder, der netop er dem, som selskabet ønsker at ramme med Dynamics Entrepreneur.

"Entrepreneur skal ud i i hvert fald 50 lande, inden turen kommer til Danmark, hvor C5 kører rigtigt godt. Det er der ingen grund til at gå ind og lave om på, og det er faktisk slet ikke værd at overveje," siger Klaus Holse Andersen.

Han understreger, at Microsoft fortsat vil udvikle C5, hvis succes i Danmark Microsoft har skelet meget til, når det handler om salget.

To-strenget salgsmodel

Dynamics Entrepreneurs forretningsmodel har nemlig dannet grundlag for den to-strengede model, som Dynamics Entrepreneur skal sælges efter.

I modellen findes der mellem Microsoft og kunden nemlig både en distributør og en forhandler.

Sidstnævnte skal være ansigtet ud til den enkelte kunde, mens distributøren - der vil være Microsoft-partner med særlige kompetencer - skal kunne hjælpe med forskellige special-værktøjer.

"Forretningsmodellen for Entrepreneur er 100 procent modelleret efter C5," siger Klaus Holse Andersen.

Arbejdet med Dynamics Entrepreneur har stået på i et par år.

Den lange forberedelsestid for den slankede version af NAV skyldes ifølge Klaus Holse Andersen især, at løsningen har skullet være komplet tilpasset lokale forhold i de lande, hvor den bliver lanceret.

Siden målgruppen er små virksomheder, er det nemlig afgørende, at løsningen kører fra første minut med tilpasninger inden for blandt andet sprog, jura, lokale bogførings- og skatteregler og meget andet.

"De små virksomheders implementerings-omkostninger skal være nul kroner. Det skal være i orden, når det pakkes ud," siger Klaus Holse Andersen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere