Danmarks største ERP-succes skal på nettet

Microsoft er på vej til at sende Danmarks mest udbredte ERP-system ud på nettet i en hostet udgave, hvor kunderne for en slik kan leje systemet via nettet og opbevare alle data hos et hosting-selskab.

Denver, Colorado: Danmarks mest udbredte ERP-system, Microsoft Dynamics C5, skal på nettet.

Microsoft søsætter umiddelbart efter sommerferien et pilotprojekt med en net-baseret udgave af C5, som hidtil alene er blevet solgt i licensbaserede cd-udgaver.

Med den hostede løsning kan de mindre danske virksomheder, som C5 retter sig imod, gemme deres data hos et hostingfirma frem for at opbevare dem i selskabet.

Samtidig erstatter Microsoft den traditionelle licens-betalingsmodel med den såkaldte SPLA (Microsofts Service Provider License Agreement). Det betyder, at kunderne skal betale per bruger per måned for at anvende systemet, hvilket giver meget stor fleksibilitet.

"Vi tror, at mange vil finde det interessant at have en hostet C5-løsning. Det vil jo betyde, at man slet ikke behøver tænke mere på sin it," siger Flemming Rand-Jørgensen, Microsoft.

Partner-løsning
Den hostede C5-løsning skal alene sælges af Microsoft-partnere og altså ikke af Microsoft selv.

Det er nemlig ideen, at partnerne skal tage den klassiske C5-model med over i den hostede løsning og hver især stå for at udvikle særlige løsninger til særlige brancher.

To udvalgte Microsofts C5-partnere skal stå for salget i det halve år, hvor pilotperioden varer, men det er endnu ikke afklaret, hvilke partnere det bliver, fortæller Flemming Rand-Jørgensen.

Computerworld erfarer dog, at selskaberne Inventio og Norriq, der for nylig har købt både Munk IT og C5-selskabet Conzern, er langt fremme i drøftelserne om at blive de selskaber, der skal stå for pilotprojektet.

Det halve år, hvor pilotprojektet kører, skal Microsoft bruge til at samle erfaringer om, hvordan selskabet rammer markedet rigtigt.

Samtidig skal Microsoft finde en model for forholdet til de partnere, der skal stå for salg og udvikling af særlige applikationer.

"Vi skal bruge dette halve år til at finde ud af, hvordan kagen skal skæres," siger Flemming Rand-Jørgensen.

Fritids-biavler
Ideen med den hostede løsning er at få fat i nye C5-kunder helt nede i bunden af markedet.

Målgruppen er nemlig ifølge Danny Fogel fra Norriq alt fra "fritids-biavleren til virksomheder med fire-fem samtidige brugere."

Samme gruppe har Microsoft allerede godt fat i med den eksisterende C5-model, der oprindeligt blev udviklet af danske Navision og som med 73.000 brugere er blandt Danmarks største ERP-systemer.

Flemming Rand-Jørgensen peger imidlertid på, at C5 typisk får omkring 6.000 nye kunder hvert år, og mange af dem vil kunne tænkes at være interesseret i den netbaserede udgave.

Prisen ligger endnu ikke fast, for den bliver bestemt af den enkelte forhandler, der til gengæld bliver opkrævet en pris af Microsoft.

Alt tyder dog på, at den bliver lav, for konkurrenterne er systemer som Stones SummaSummarum samt det webbaserede E-conomic, der koster ganske få hundrede kroner per bruger per måned.

Overordnet strategi
Den hostede C5-løsning ligger helt i tråd med Microsofts overordnede strategi om at tilbyde både licensbetalte og netbaserede løsninger.

Det handler om at give kunderne mulighed for at vælge netop det, der passer bedst til hver en tid - en strategi som også mange andre softwarevirksomheder forfølger i disse år.

Microsoft er samtidig på samme måde på vej med en hostet løsning på det ligeledes dansk-udviklede Dynamics CRM, der dog i første omgang alene bliver lanceret i USA.

"Vi sigter mod at få nye kunder. Danmark er jo et entreprenør-land, hvor mange starter op og gerne vil holde de faste udgifter nede på et minimum," lyder det fra Danny Fogel fra Norriq, som måske bliver en af de to C5-selskaber, der skal stå for pilotprojektet.

C5 har stået model til Microsofts kommende stor-satsning rettet mod de små virksomheder i hele verden, Dynamics Entrepreneur. Selve C5 forbliver et produkt rettet mod Danmark.

Microsoft lancerer næste version af C5, Microsoft Dynamics C5 2008, i slutningen af året.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Danmarks Statistik skifter fra Oracle og SAS Institute til open source-platforme for at spare på licensbetalinger: "Vi ser et teknologi-landskab, hvor nogle af de store spillere er ved at blive overhalet af nye letvægtsprodukter"
Interview: For at nedbringe udgifterne til de årlige licensbetalinger mindsker Danmarks Statistik forbruget af kerner hos Oracle og SAS Institute for i stedet at bruge open source-platforme. "Vi har haft sindssygt gode resultater med at introducere dem. På de åbne platforme kan vi bygge en del mere selv," siger CIO Annie Stahel. Se platformene her.
Computerworld
NemID ramt af nedbrud
Det er ikke muligt at logge på med NemID i øjeblikket. Nets bekræfter, at der er driftsproblemer. (Opdateret).
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Når du skal designe, udvikle og implementere dokumenter i Dynamics 365
I dette whitepaper får du et overblik over de forskellige muligheder, der findes, når du skal designe, udvikle og implementere eksterne ERP-dokumenter i Dynamics 365 for Finance and Operations. I dokumentet kan du blandt andet se en sammenligning mellem Lasernet og en række andre løsninger. Bag whitepaperet står Tabellae, der over de seneste ni år har arbejdet med mere end 500 ERP-projekter og som har stor indsigt i Lasernet Output Management-systemet fra Formpipe Software.