Politikere vil fortsat forbyde jobkarteller

Politisk tilfredshed med, at jobkarteller er dømt overenskomsstridig i Arbejdsretten, men der er fortsat behov for lovgivningmener flere politikere.

Efter dommen i dag i Arbejdsretten er lønmodtagere med en overenskomst sikret mod jobkarteller. Men flere politikere vil fortsat sikre alle danskere.

S og R vil forsat forbyde jobkarteller ved lov, selvom Arbejdsretten i dag slog fast af aftalerne strider mod overenskomstaftalerne.

"Det er simpelthen ikke rimeligt at de mange folk, der står uden for en overenskomst, bliver stavnsbundet," siger arbejdsmarkedsordfører Thomas Adelskov fra Socialdemokraterne.

Han får opbakning fra de Radikale.

"Uvæsnet foregår i høj grad også uden for LO/DA, herunder revisorer, ingeniører og konsulenter af forskellig art. Vi har som lovgivere en interesse i at sende et klart signal om, at det er uacceptabelt, at en arbejdsgiver begrænser en ansats mulighed for at få et nyt job," siger hun.

Både S og R glæder sig dog over dommen, der fritager en stor del af arbejdsmarkedet for de omstridte aftaler.

DF vil fortsat drøfte lov med minister

Også Dansk Folkeparti, der i foråret trak tæppet væk under en lov, der skulle forbyde de hemmelige aftaler, vil tage imod invitationen fra beskæftigelsesministeren om nye drøftelse om et lovindgreb.

"Vi mener stadig, de hemmelige aftaler skal forbydes. Arbejdsrettens udtalelse ændrer ikke noget ved det," siger Bent Bøgsted, der er arbejdsmarkedsordfører for Dansk Folkeparti.

Det springende punkt i forhandlingerne mellem partierne, som de konservative har sagt skal foregå inden folketinget samles, bliver, om både de hemmelige og ikke-hemmelige aftaler skal forbydes.

Minister vil nærlæse dom

Beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V) har foreløbig ikke meget at sige til dommen.

"Jeg har selvfølgelig noteret mig arbejdsrettens dom om hemmelige klausuler. Nu vil jeg læse dommen og de præcise argumenter og konklusioner, og så tager jeg den med i mine videre overvejelser på området." siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere