DF forlanger hullerne lukket i logningslov

Der står ladeporte åbne i logningsbekendtgørelsen, mener it-ordføreren fra Dansk Folkeparti. Partiet forlanger hullerne lukket.

Der skal være lige logning for alle danskere.

Derfor kan man ikke have store huller i lovgivningen, hvor dele af befolkningen ikke er omfattet af logningsbekendtgørelsen, som eksempelvis universiteterne, Forskningsnettet og kollegierne.

Det mener Dansk Folkepartis it-ordfører Jørn Dohrmann.

"Jeg ser meget, meget skeptisk på, at man undlader ting. Enten vil man have fuld terrorbekæmpelse, med alle de gener det giver, eller også skal man helt droppe det. Man kan jo ikke lave sådan nogle megastore huller," siger Jørn Dohrmann.

Han peger på, at aktive terrorister som de der fløj ind i World Trade Center ikke var, hvad han kalder "hr. hvem hvem som helst"

"Det var jo højtuddannede folk, og derfor kan man ikke sige, at bare fordi, det er universiteter, så kan man ikke logge de her informationer," siger Jørn Dohrmann.

Han mener, at der er tale om et stort hul i lovgivningen, som overhovedet ikke burde være der.

"Vi kan ikke åbne sådan nogle store ladeporte, hvor vi faktisk siger direkte til dem, som eventuelt kunne tænke sig at være terrorister: I skal bare hen på de her universiteter, så kan i bare kommunikere uhindret uden at i bliver opdaget eller uden at der er mulighed for, at de her ting kan findes frem igen," siger Jørn Dohrmann.

Ikke nok at logge selv

Netsekretariatet Steen Pedersen, som står for den daglige drift af Forskningsnettet har over for Computerworld oplyst, at de selv logger den trafik der foregår på højhastighedsnettet, som benyttes af mere end 50 institutioner i Danmark for at kunne imødekomme henvendelser fra politiet i tilfælde af problemer.

Samtidig har Sten Pedersen fortalt, at der aldrig har været sager med relation til grundlaget for terrorloven eller logningbekendtgørelsen.

Men det er ikke godt nok, mener Jørn Dohrmann. Han frygter, at de rigtige data mangler den dag, der bliver brug for dem.

"Det går jo galt, hvis der ikke er et sæt retningslinjer, som gælder for alle. Ellers er man ude på et skråplan, og hvad du ikke kan forsvare kan du heller ikke forklare til den almindelige borger," siger Jørn Dohrmann.

Han ser logningsbekendtgørelsen som første skridt mod at få noget viden på området.

"Herefter må man rette til, efterhånden som systemerne bliver bedre og vi bliver klogere," siger han.

Han mener, at man muligvis kan undlade nogle ting eller bygge andre instrumenter ind, fortæller han.

Samtidig mener han, at der skal dæmmes op overfor de huller der er fundet i logningsbekendtgørelsen.

"Den utætte spand, som er fundet her, skal selvfølgelig lappes, så man kan få det bedst mulige system. Og hvis man når til det punkt, at det ikke kan betale sig at reparere den, må man lave noget andet" siger Jørn Dohrmann.

Vil diskutere loven med minister

Derfor mener han at det er helt naturligt at evaluere loven løbende, når man bliver klar over, at der er noget som er helt galt. Eksempelvis hvert andet år.

Derfor vil han gerne have en diskussion med justitsministeren om hvad hensigten med loven var, og om en revision kan vente eller skal tages nu.

"Det er lidt uholdbart at der er nogle store ladeporte der står åbne på nogle særligt følsomme områder," siger Jørn Dohrmann.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere