Google opruster i kampen om sociale netværk

Efter en træg start, har Google fået øjnene op for de sociale netværks betydning og lancerer OpenSocial, som skal sprede sociale applikationer over internettet.

Computerworld News Service: Giganten Google vil i denne uge offentliggøre sit udspil mod trusselen fra de enormt populære sociale netværk MySpace og Facebook.

I morgen torsdag vil Google præsentere OpenSocial, et udspil med en række programudviklings-interfaces (API), der er designet til "at sprede sociale applikationer over hele internettet," siger firmaet.

Disse API'er er bygget, så udviklerne let kan skabe og distribuere applikationer til sociale netværk, der kan køre på mange websites.

Blandt partnere, der støtter OpenSocial er softwareudviklere som Oracle, Salesforce.com, Hi5, iLike, Linkedln, Slide, Ning, Friendster og Plaxo.

Hverken Facebook eller MySpace var med på listen ved redaktionens deadline.

Trækket skal også ses som et svar på den store succes Facebook har fået, når det gælder om at tiltrække programudviklere.

Facebook åbnede sin platform for andre programudviklere i maj måned, og til dato er der udviklet cirka 7.000 programmer til Facebook, hvilket er medvirkende til at gøre det mere tiltrækkende for brugerne.

MySpace sagde for nylig, at firmaet vil følge Facebooks eksempel.

Mere end et teenagefænomen

Ved at tillade, at programudviklerne kan skrive programmet et sted og afvikle det på mange sociale netværk, kan OpenSocial måske udvande Facebooks tiltrækningskraft på programudviklerne.

De sociale netværk, der i starten blev betragtet som et teenage-fænomen, har i dag bred appel og tiltrækker mange fra tredive år og opefter.

Undervejs i udviklingen, er de sociale netværk blevet meget mere end et sted, man mødte og chattede med vennerne. Flere netværk er erhvervsspecifikke og andre er rettet mod specielle fritidsinteresser.

Google har haft et socialt netværk, Orkut, i mange år, men det har ikke fået megen opmærksomhed, før de andre netværk blev populære.

Låst i slagsmål med Microsoft

Google syntes at være låst i slagsmålet med Microsoft om, hvem der ville blive tilbudt at købe en andel af Facebook, og dermed få en aftale om levering af reklamer.

Microsoft synes at have vundet kampen, ved at købe 1,6 procent af aktierne i Facebook, for et beløb, der gav Facebook en anslået markedsværdi på 77,6 milliarder kroner, selvom firmaet kun forventes at have et overskud på 770 millioner kroner i år.

Facebook har omkring 300 ansatte, og forventer at antallet af medarbejdere er oppe på 700 om et års tid, siger Facebooks bestyrelsesformand og medstifter, Mark Zuckerberg.

Der registreres cirka 250.000 nye brugere hver dag.

I juni måned havde MySpace 114,1 millioner unikke brugere. Facebook havde 52,2 millioner brugere, viser tallene fra comScore. Hi5 lå på tredjepladsen med 28,2 millioner, mens Friendster var nummer fire med 24,7 millioner. På femtepladsen lå Googles Orkut med 24,1 millioner unikke brugere.

Mere information om OpenSocial og udviklingsværktøjet, kan findes på dette website senere på ugen. Der vil ligeledes være en sandkasse for udviklere.

Oversat af Bo Madsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere