Fredagens aviser om it

Mondo-formand: Vi fortsætter efter planen. Nethandel har tabt pusten. Rod i styrelse redder TDC. Danske Microsoft-huse i høj kurs. Flest it-specialister fra udlandet. DR vil udgive e-bøger.

Mondo-formand: Vi fortsætter efter planen
Formand for selskabet Mondo, Morten Steen-Jørgensen, fortæller, at den planlagte aktieudvidelse kører efter planen. I går var der ellers spekulationer fremme om det modsatte i kølvandet på fyringen af den administrerende direktør for insider-handel. (Berlingske Tidende)

Nethandel har tabt pusten

Antallet af netkøb stiger ikke så meget som tidligere. Den vigtigste årsag er, at netbutikkerne ikke har formået at tiltrække nye kunder, der ikke er vant til at handle på nettet. (Morgenavisen Jyllandsposten]

Rod i styrelse redder TDC

Adjunkt Søren Sandfeld Jacobsen fra Juridisk Institut på Handelshøjskolen i København vurderer, at TDCslipper uden skrammer, selv om Teleklagenævnet netop har afgjort, at TDC i mere end et år har brudt teleloven."Når den ansvarlige myndighed ikke selv forstår reglerne, vil det alt andet lige være svært at dømme en virksomhed for at handle i strid med samme regler," siger han.
Han henviser til, at IT- og Telestyrelsen sidste sommer selv blåstemplede TDCs løsning med at give månedlig rabat til mere end 800.000 telekunder på basis af en samkøring af kundeoplysninger fra konkurrerende tele- og bredbåndsselskaber. Efterfølgende anbefalede styrelsen ordningen over for partierne bag teleforliget. (Morgenavisen Jyllandsposten)

Danske Microsoft-huse i høj kurs

Der sker en konsolideringen på det danske marked for it-konsulenthuse med ekspertise inden for Microsoft-teknologi. Efter amerikanske Avanade i går fordoblede sin danske tilstedeværelse gennem købet af HOB Business Solutions i København, er det i dag børskandidaten Trifork i Århus, der senere på dagen køber sig til flere muskler via Interprise Consulting i Hellerup. Tidligere har det århusianske selskab købt Delta Software. (Børsen)

Flest it-specialister fra udlandet

It-specialister er den gruppe, som erhvervslivet rekrutterer flest af fra lande uden for EU. Ud af de i alt 1.268 personer, som er kommet til landet gennem jobkortordningen i år, er 910 gået til it-branchen. Det er 242 flere end i 2006, men dækker ikke behovet, mener it-Branchen. (Børsen)

DR vil udgive e-bøger

DR har valgt foreløbigt valgt at konvertere fem bøger til e-bøger, der kan hentes på ebog.dk. Der bliver tale om fagbøger og undervisningsbøger. (Børsen)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere