Artikel top billede

IT-Branchens direktør Jakob Lyngsø, mener leverandørerne bør få kompensation efter et udbud, der løb i et år, blev aflyst.

Aflyst udbud koster leverandører op mod 10 millioner

Et aflyst udbud, der kørte i et år, kostede leverandører 7-10 millioner kroner. Kompensation, kræver IT-Branchen. "Nej, vi er en moden it-kunde," lyder det fra ministeriet.

Indenrigsministeriet aflyste et udbud, efter at have ført forhandlinger med to leverandører igennem et år.

Det møder hård kritik fra IT-Branchen, der mener ministeriet bør yde kompensation til de to leverandører, der har brugt i omegnen af 6-8.000 mandetimer.

Computerworld erfarer, at leverandørerne Software Innovation og CSC/Scanjour har postet i omegnen af syv til knap 10 millioner kroner i at vinde udbuddet.

"Det er højst utilfredsstillende og virksomheder bør få en kompensation," siger direktør Jakob Lyngsø fra IT-Branchen.

Han forklarer, at under normale omstændigheder får branchen som helhed tilført værdi ved at vinderen af et udbud tjener sine penge hjem igen, men her er alene tale om massive omkostninger.

"Trækker man sådan et udbud tilbage, er det ganske unfair," siger direktøren.

Langt forløb

Selskaberne og ministeriet har da også kommunikeret en hel del i løbet af det år, som udbuddet har trukket sig over.

7. april 2006 udsender Indenrigsministeriet udbudsmaterialet, og 15. juni 2006 melder CSC/ScanJour og Software Innovation sig interesseret.

De to leverandører sender kontrakt-udspil med indgående beskrivelser af specifikationer på følgende datoer: 15. juni 2006, 27. oktober 2006, 7. december 2006, 7. februar 2006 og 8. marts 2006.

15. april 2007 vælger Indenrigsministeriet imidlertid at aflyse udbuddet.

For direktør Jakob Lyngsø vidner forløbet om, at der kræves modenhed på begge sider af bordet.

Her henviser han til den omtale der har været af det såkaldte FESD-projekt, hvor både CSC/ScanJour og Software Innovation er blevet kritiseret af flere af deres kunder.

"Vi er en moden it-kunde"

Hos det tidligere Indenrigs- og Sundhedsministerium forklarer kontorchef Carsten Grage, at ministeriet i april af saglige grunde besluttede at stille anskaffelsesforretningen i bero.

"Vi blev klar over at omkostningerne viste sig at være ganske høje og samtidig var der forbundet en væsentlig risiko ved projektet med at anskaffe en koncernfælles ESDH-løsning," siger han.

Carsten Grage forklarer videre, at det naturligvis er ærgerligt for alle parter, når udbuddet blev sat i bero, men at man som kunde har en ret og en pligt til at berostille, når saglige grunde taler herfor.

"Det er selvfølgelig ærgerligt, men det er ikke første gang. Og vi har også brugt tid på det. Vi har i øvrigt slet ikke hjemmel til at udbetale kompensation," siger han.

Anser I jer som en moden it-kunde?

"Vi fandt ud af det, som jeg har forklaret. Og vi har ikke alene en ret, men en pligt til at bruge skattekronerne sagligt. Så jeg mener sådan set vi har optrådt meget modent i forløbet," siger Carsten Grage.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere