Artikel top billede

Danske it-forskere rager millioner til sig

Mens det for få år siden var svært at finde it på listerne over nye forskningsprojekterne, så er der nu fordelt 112,7 millioner kroner til it-rettede projekter.

De millioner af kroner, som regeringen tidligere har afsat til forskning begynder nu også at give udslag i mere it-forskning.

Digital forvaltning, sundheds-it og datalogi er nogle af de områder, hvor forskere nu får glæde af 112,7 millioner kroner til it-forskning.

Sidste år blev 35 millioner kroner øremærket decideret it-forskning i 2007 og 2008.

De nye midler er blevet fordelt af det strategiske forskningsråds komite for nano-, bio- og informationsteknologi, Nabiit.

Rådet har uddelt 125 millioner kroner, og de fleste projekter rummer eller bygger på it.

"Blandt de projekter, vi sætter i gang under den særlige IKT-pulje, er der for eksempel et, der sigter mod at styrke den kommunale administration ved at dreje udviklingen fra den klassiske serviceformidling hen imod et IT-baseret samarbejde mellem forvaltningen og borgerne," siger Lars Mathiassen, der er formand for Nabiit-komiteen og til hverdag professor på Georgia State University i USA.

Bredt samarbejde

Det store projekt i digital forvaltning hedder eGov+, hvor forskere i Århus og Aalborg i samarbejde med en hel stribe partnere skal arbejde med bedre digital forvaltning.

eGov+ projektet ledes af professor Susanne Bødker fra Aarhus Universitet, og laves i et samarbejde mellem tre kommuner, tre kommercielle it-leverandører, Aalborg Universitet og Alexandra Instituttet.

I alt har 16 projekter fået støtte fra Nabiit og et af kriterierne for at få penge er kombinationer af nano-, bio- og informationsteknologi, hvor mindst et af de to områder indgår. De 125 millioner kommer primært fra globaliseringspuljen.




IT-JOB

Scanreco Nordic A/S

Softwareudvikler

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Test Manager

Sindico Group A/S

Business Central Specialist
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere