Artikel top billede

(Foto: TDC)

Detroniseret TDC-boss forlader telebranchen

Tidligere direktør for TDC Totalløsninger, Kim Frimer, trækker sig helt ud af telebranchen et år efter sin fyring fra TDC. Nu skal han arbejde med ejendoms-investeringer.

Den tidligere direktør for TDC Totalløsninger, Kim Frimer, forlader telebranchen godt et år efter, at han blev fyret fra sin toppost i TDC. Det skete blot ni dage efter, at han trådte ind i koncerndirektionen.

Kim Frimer tiltræder nemlig 1. marts som administrerende direktør i investerings-selskabet EjendomsInvest, hvor han afløser Michael Kaa Andersen, der har stiftet selskabet.

"Jeg er jo bundet af en temmelig lang konkurrence-klausul, der gælder i to et halvt år, så den hjemlige telebranche har ikke rigtigt været en mulighed," siger han til Computerworld.

Det er dog blevet til en lille håndfuld tilbud om topstillinger i udlandet i det år, der er gået, siden han stoppede i TDC.

Ingen af dem kunne dog friste Kim Frimer - ikke mindst fordi flere af dem lå i Asien.

"Jeg har været en del i udlandet, og nu kunne jeg godt tænke mig at blive herhjemme, så derfor har jeg pænt takket nej," siger han.

Ferie og rejser

Siden sin exit fra TDC i januar 2007 har Kim Frimer brugt tiden på at rejse rundt i verden og "nydt tilværelsen," som han siger, ligesom han har koncentreret sig om bestyrelsesarbejde i blandt andet Danish Crown.

Kim Frimer nåede at være direktør for TDC Totalløsninger i tre år. Inden da stod han i spidsen for TDC Switzerland i fire år.

Tager ting med sig

I alt er det blevet til 22 år i telebranchen, som har bibragt ham flere ting, der kan bruges i EjendomsInvest, selv om området er helt anderledes.

Ifølge Kim Frimer er selskabet vækstet kraftigt i de senere år, og derfor er tiden nu kommet til at indføre nogle ledelsesmæssige mekanismer, der kan håndtere store selskaber - en ting, som han har meget erfaring med fra sin tid i TDC.

"Man kan sige, at jeg skal bibringe min generelle ledelses-erfaring fra TDC Totalløsninger, der også vækstede kraftigt og skulle holde væksten," siger han.

Samtidig er det planen, at Kim Frimer skal overtage det samlede koncernansvar over moderselskabet ProArk i foråret 2009, hvor arbejdet mod en børsnotering går i gang.

Den skal efter planen gennemføres i løbet af 2010.

Udskiftet TDC-ledelse

TDCs koncerndirektør, Jens Alder, har siden sin tiltrædelse i sommeren 2006 gennemgået ikke mindst selskabets ledelse med en tættekam.

Det har kostet mange topfolk i selskabets ledelse jobbet, hvilket du kan få et overblik over her.

Den seneste topmand, der melder, at han forlader selskabet, er bestyrelsesformand og Jens Alders forgænger, Henning Dyremose, der forleden meddelte, at han trækker sig som formand for selskabet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere