Fredagens aviser om it

Godt år for mobiludvikler. Københavns Lufthavn tester trådløst. Ekspert: Klogt at samle statens it. TDC kan ende med at sælge fastnettet. Konkurrenter scorer gevinst ved TDC's Ericsson-aftale.

Godt år for nordjysk mobil-udvikler

Mekoprint i Støvring syd for Aalborg har nydt godt af mobilbranchens vækst. Den højteknologiske underleverandør fremstiller blandt andet komponenter til antenner og højtalere i mobiltelefoner baseret på en særlig produktionsteknologi kaldet flexprint. Ved hjælp af den teknologi er nordjyderne stærkt medvirkende til, at moderne mobiltelefoner kan håndtere helt op til en halv snes forskellige frekvensbånd i én og samme antenne.
(Erhvervsbladet)

Københavns Lufthavn tester trådløs teknologi

Tre ud af fire rejsende vil udnytte en ny trådløs teknologi i Københavns Lufthavn, som bliver testet i de kommende måneder. Det nye system er baseret på trådløs teknologi, der eksempelvis betyder konstant overvågning af mobiltelefoner i lufthavnsområdet. Teknologien er udviklet i samarbejde med DTU Forskningscenter Risø og IT-Universitetet.
(Morgenavisen Jyllands-Posten)

Ekspert: Klogt at samle statens it
Finansministeriets centralisering af statens it-funktioner vil ikke alene spare regeringen for 667 millioner kroner, men kan også øge driftssikkerheden, vurderer Peter Lorentz Nielsen fra Devoteam Consulting, der er ekspert i it i det offentlige.
(Berlingske Tidende)

TDC kan ende med at sælge fastnettet

Jagt på besparelser kan ende med et frasalg af hele fastnettet. TDC kan derefter leje sig adgang til nettet og få penge ud til nedbringelse af gælden, vurderer teleanalytiker John Strand.
(Børsen)

Konkurrenter kan score gevinst på TDC’s Ericsson-aftale

TDC’s aftale med svenske Ericsson om at drive TDC’s landsdækkende mobilnet betyder paradoksalt nok, at TDC’s konkurrenter kan få konkurrencefordele af aftalen. Hverken Telia, 3 eller Sonofon er med i aftalen, men de har en oplagt mulighed for at hoppe med på bølgen og udlicitere deres egne mobilnet til Ericsson. Og får de lavere priser end TDC, får TDC ikke rabat.
(Børsen)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere