Artikel top billede

S frygter nyt apotek-nedbrud i påsken

Omkring 350.000 forsinkede recepter i slutningen af sidste år får Socialdemokraterne til at presse sundhedsministeren. Men ministeren vil ikke garantere mod nedbrud i påsken.

Socialdemokraten Sophie Hæstorp Andersen holder et vågent øje med receptserveren i påsken, hvor apotekerne har ekstra travlt.

Serveren forsinkede nemlig omkring 350.000 recepter i slutningen af sidste år..

Sophie Hæstorp Andersen, der i sidste uge havde kaldt sundhedsminister Jakob Axel Nielsen (K) i samråd om problemerne, er langt fra overbevist om, at problemerne er løst.

Uacceptabelt

"Jeg frygter, at kunder og ansatte i apotekerne bliver nødt til at have en god del tålmodighed især i hverdage mellem helligdage, hvor der er pres på. Og det er uacceptabelt," siger Sophie Hæstorp Andersen.

Ministeren beklagede på samrådet i Folketingets sundhedsudvalg problemerne, men han ville ikke give nogen garanti for driften påskelørdag.

"Jeg kan ikke garantere noget, og jeg kan ikke garantere, at der ikke sker noget påskelørdag, men jeg kan garantere, at vi vil følge op på det her, og at vi vil holde leverandørerne i kraven," lyder det fra sundhedsminister Jakob Axel Nielsen.

Et led skæres væk

En af årsagerne til problemerne ligger ifølge Lægemiddelstyrelsen ved de såkaldte VANS-leverandører, som står for leverance af recepterne mellem lægernes systemer og receptserveren.

Ministeren nævnte på det åbne samråd, at en mulighed som nu undersøges, er helt at skære VANS-leverandørerne væk.

"På længere sigt kan det være en mulighed, at lægesystemerne sender direkte til receptserveren," siger Jakob Axel Nielsen.

På samrådet i Folketinget kom det også frem, at der er forlangt bod fra leverandørerne Progrator og IBM i forbindelse med problemerne.

Jakob Axel Nielsen oplyser, at der bliver iværksat en ekstern undersøgelse af, hvad der forårsagede problemerne og anbefale ændringer, som kan sikre mod lignende problemer i fremtiden.

Undersøgelsen skal være færdig i løbet af marts.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere