Artikel top billede

Microsoft får ny milliardbøde af EU

EU slår Microsoft med en ny bøde på 6,8 milliarder kroner for ikke at leve op til EU's monopoldom over Microsoft i 2004. Microsoft har nu samlet fået bøder for næsten 13 milliarder kroner af EU.

EU-Kommissionen lader endnu engang hammeren falde over Microsoft med en ny gigantbøde på 6,8 milliarder kroner – 899 millioner euro – til det amerikanske selskab.

Bøden kommer oven i den milliardbøde, som EU tildelte Microsoft i 2004 på 3,7 milliarder kroner.

Den ny bøde falder, fordi Microsoft efter EU's mening har forsømt at leve op til EU-afgørelsen fra 2004, der sigtede mod at begrænse Microsofts udnyttelse af selskabets dominerende position.

12,9 milliarder

Med den seneste bøde kommer det samlede bødebeløb, som EU har tildelt Microsoft, op på gigantiske 12,9 milliarder kroner.

”Kommissionens seneste bøde er en rimelig reaktion på Microsofts helt urimelige handlinger. Microsoft har klart og tydeligt forsømt at leve op til selskabets juridiske forpligtelser,” lyder det fra konkurrence-kommissær, Neelie Kroes.

Microsoft har allerede en gang fået en bøde for ikke at leve op til afgørelsen fra 2004.

Selskabet har i de seneste fire år målrettet forsøgt at vige uden om den del af EU-afgørelsen, der ville have selskabet til at aflevere detaljerede informationer om de kommunikations-protokoller, der ligger bag selskabets programmer.

Det skulle sikre konkurrerende selskaber mulighed for at udvikle programmer specielt til Microsofts systemer uden videre dikkedarer.

Det er ikke muligt i dag uden særlige aftaler med Microsoft.

Tommelfingeren nedad

Med afgørelsen er det klart og tydeligt, at EU-Kommissionen ikke har givet fem flade ører i aflad for Microsoft seneste charmeoffensiv, der i sidste uge mundede ud i en helt ny strategi for det store software-selskab.

Med topchef Steve Ballmer i spidsen meldte selskabet nemlig ud, at det fra nu satser voldsomt på øget inter-operabilitet.

Det skete ved blandt andet at lægge i titusindvis af dokumenter med de eftertragtede protokoller ud på nettet til fri afbenyttelse

EU understreger dog, at den pågældende bøde alene gælder Microsofts fremgangsmåde frem til oktober, og det er derfor fortsat åbent, hvordan EU stiller sig over for Microsofts tiltag, som EU-Kommissionen i sidste uge meldte, at man kiggede på, men var skeptisk overfor.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere


AI - bliv klogere på de kloge algoritmer

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, hvorpå vi arbejder og driver virksomhed. Der er imidlertid mange teknologiske, forretningsmæssige, strategiske, ledelsesmæssige og organisatoriske overvejelser, der er helt nødvendige, hvis man skal have succes med kunstig intelligens. Hør blandt andet om, hvordan du kommer godt igang med AI og machine learning

14. december 2021 | Læs mere