Artikel top billede

E-handelsprisen: De rykker mest i udlandet

De nominerede til internationaliserings-prisen er en broget skare af store, gamle hæderkronede virksomheder, og relativt nye opkomlinge.

Feltet af nominerede til årets internationaliseringspris er en blandet skare af internationale kæmpevirksomheder, der tæller Lego, internetpionerer, Lauritz.com, og madformidlere, just-eat.dk.

Desuden blander den danske hardware-succes Zepto.com og International Health Insurance sig med ihi.com, der startede som en del af Sygeforsikring Danmark, men siden er blevet solgt til britiske BUPA sig i opløbet.

Det tydeligste fællestræk er, at alle virksomhederne har en del år på bagen, selvom Zepto og just-eat kun har henholdsvis seks og syv år mod Legos 76 år i bagagen.

Juryformand Ivan Bager, der arbejder med strategisk markedsføring hos Velux, skal sammen med den øvrige jury for internationaliseringsprisen vurdere de nominerede ud fra en række kriterier.

De tæller blandt andet et kig på omfanget af brugere eller kunder i udlandet, sprogversionering og hvordan omsætningen fra udenlandske kunder har udviklet sig.

Ingen dansk version

Som feltets største virksomhed ligger Lego allerede godt placeret i udlandet.

Hovedparten af brugerne er i udlandet, og det har virksomheden med base i Billund taget konsekvensen af.

Virksomhedens internetsatsning Lego.com findes nemlig ikke på dansk. I stedet er der blevet fokuseret på de store markeder i USA, Storbritannien og Tyskland.

En stor del af aktiviteterne online er dog i høj grad baseret på visuelle indtryk og udtryk, fordi en stor del af siden er målrettet til børn.

Undtagelsen er onlinebutikken, som i højere grad er til forældre.

Internationaliserer netop nu

For Lego er internationaliseringen sket længe før nogen havde fundet på internettet, men for Zepto og...fortsættes

... Just-eat er det noget, der sker i disse år.

Zepto er noget så sjældent som en succeshistorie for en dansk producent af forbrugerelektronik.

Selskabet begyndte i 2002 med at sælge bærbare computere og har siden 2005 også solgt til andre lande i Europa. I dag er Zepto repræsenteret i 19 lande.

Just-eat modtog den første bestilling i 2001, og har siden formidlet mere end syv millioner bestillinger på mad, der er blevet leveret af eller afhentet hos de mere end 900 samarbejdsrestauranter i Danmark.

Just-eats succes er ikke gået E-handelsprisens jury forbi, og selskabet har vundet en af priserne hvert år siden 2004.

Just-eat er i dag aktiv i hele Norden, på nær Finland, samt Tyskland, Holland og Storbritannien.

De gamle er blevet de største nye

Da et af Danmarks ældste auktionshuse, Lauritz Christensen Auktioner, i 2000 gik i luften med Lauritz.com var det det første danske auktionshus, der rykkede forretningen online.

Siden er Lauritz.com blevet Danmarks største auktionshus og supplerer i dag onlineforretningen med 18 fysiske auktionshuse i fire lande. Danmark, Sverige, Norge og Tyskland.

Vinderne i e-handelsprisens 8 kategorier offentliggøres torsdag 27. marts på den store e-handelskonference og prisfest på Radisson SAS Falconer Hotel.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere