Artikel top billede

Kode-nørden har fundet sin overmand

En ny undersøgelse viser, at det ikke længere er den stereotypiske nørd, der sidder i sin kælder sent om aftenen og skriver nye koder til Linux-kernen.

Computerworld News Service: En undersøgelse, der er udført af den almennyttige Linux Foundation, viser, at ansigterne bag Linux er en gruppe af vidt forskellige personer, hvoraf mange arbejder for Linux og open source-virksomheder eller er uafhængige bidragydere.

Undersøgelsen, Linux Kernel Development: 'How Fast it is Going, Who is Doing It, What They are Doing, and Who is Sponsoring It?', viser, at en kernegruppe på cirka 30 udviklere har bidraget med omkring 30 procent af ændringerne til Linux-kernen de seneste tre år, mens de 10 flittigste udviklere alene har bidraget med næsten 15 procent af ændringerne.

En mand står for to procent

En stor del af udviklingsarbejdet med kernen udføres fortsat af folk, der er ansat i virksomheder, der deltager i Linux-projektet, viser undersøgelsen.

For at samle statistikker og placeringer har undersøgelsen fokuseret på folk, der har bidraget til Linux-projektet siden 2005.

Man har fundet deres mail-adresser og navne for at fastslå, hvor mange bidrag de har ydet til projektet det seneste år.

Den, der har bidraget mest til kerneprojektet, er Al Viro. Han arbejder for Red Hats Raleigh-afdeling og har lavet 1.571 kodeændringer, hvilket svarer til cirka 1,9 procent af det samlede antal ændringer i projektet.

På andenpladsen ligger hans kollega fra Red Hat, David S. Miller, der har bidraget med 1.520 ændringer.

På tredjepladsen kommer Adrian Bunk fra den finske mobil software-virksomhed Movial med 1.441 ændringer.

Virksomhederne med de fleste medarbejder-bidrag er Linux-leverandøren Red Hat med 9.351 bidrag eller 11,2 procent af det samlede antal, SUSE Linux’ moderselskab Novell med 7.385 bidrag eller 8,9 procent og IBM med 6.952 eller 8,3 procent.

"Tallene viser, at 75 til 90 procent bliver betalt af deres arbejdsgiver for at udføre arbejdet. Det er ikke kun dem, der sidder i deres kælder og udfører arbejdet som hobby," fortæller Amanda McPherson, leder af markedsføring i Linux Foundation.

Anonyme bidragydere

Omkring 11.594 af ændringerne, eller 13,9 procent, er kommet fra individuelle bidragydere, som ikke er ansat i it-virksomheder, mens der er kommet 10.803 ændringer, svarende til 12,9 procent, fra donorer, der ikke kan identificeres.

Den anden årlige undersøgelse blev ifølge Amanda McPherson udført, fordi Linux er overalt.

"Folk rører ved det, og de ved ikke engang, at de gør det, når de bruger Google på deres mobiltelefon. De fleste ved ikke, at det er der. Det er vigtigt for os at vise folk, at det virker."

Hun fortæller, at undersøgelsen bekræfter, at der er et kæmpe økosystem af virksomheder, der har folk til at arbejde på det.

"Det er ikke kun IBM og andre store virksomheder, men også mindre virksomheder, der har Linux-eksperter, der bidrager til projektet."

Oversat af Mille Bindslev




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere