IBM og Oracle klar med event-drevne SOA-værktøjer

IBM er klar med en ny event-drevet måde at tænke SOA på.

Computerworld News Service: IBM offentliggjorde mandag ved sin Impact-konference i Las Vegas en event-drevet udvidelse til selskabets WebSphere-platform til at administrere tjenester i et SOA-miljø.

De fleste SOA-platforme har fokuseret på centralt at organisere tjenester udløst af procesbehov, såsom håndtering af et kundeopslag, når salgspersonale håndterer en ordre.

Men de fleste SOA-platforme er ikke designet til at håndtere komplekse hændelser, hvorved bestemte aktivitetsmønstre – både tilfældige og skemalagte – kan udløse tjenester.

Disse komplekse hændelser er mere almindelige i miljøer med store transaktioner.

Er der forbindelse?

Men den event-blindhed er nu ved at ændres.

IBM's WebSphere Business Events-platform lader virksomheder overvåge og analysere hændelser for at finde forbindelser mellem dem, som ikke er umiddelbart synlige for derefter at skride til handling.

Platformen kan i sig selv identificere forbindelser og udløse handlinger efter behov.

For eksempel kan et usædvanligt mønster af transaktioner fra pengeautomater indikere, at der foregår en form for bedrageri.

WebSphere Business Events kunne opdage mønstret mellem disse tilsyneladende uafhængige transaktioner og så igangsætte en sikkerhedsadvarsel eller endda lukke ned for de pågældende pengeautomater.

Som et andet eksempel kunne platformen identificere en produktfejl ved at opdage det underliggende mønster bag uafhængige produktklager og derefter udløse en meddelelse om den mulige defekt til den tekniske afdeling eller til produktionen.

FORTSÆTTES

Er ikke bygget til det

Der er ikke noget ved SOA som sådan, der forhindrer en event-drevet tilgang, men mange SOA-platforme tager blot ikke hensyn til event-drevne tjenester i deres design, ifølge Hub Vandervoot, CTO hos Progress Software.

Progress Softwares DataDirect Technologies offentliggjorde fjerde april tilføjelsen af event-drevne egenskaber til integrering i mainframes i SOA-miljøer.

Den typiske SOA-platform organiserer tjenester centralt i antagelsen, at det, der skal udløses, på forhånd er defineret i en forretningsgang, bemærker Vandervoot, men den tilgang tager ikke højde for hændelser, der forekommer på tværs af eller udenfor specificerede forretningsgange.

Der er således behov for SOA-platforme, der er udvidet til også at indbefatte den event-drevne model.

"Dette er separate konstruktionsmetoder og valget om hvilke, der bruges hvornår, er essentielt for resultatet," tilføjer han.

En mangel på standarder for protokoller til udgivelse-og-abonnement (publish-and-subscribe) sammenlignelig med RSS og Atom er ifølge Vandervoot noget af det, der holder den event-drevne model fra at blive gjort en del af de nuværende SOA-platforme.

I stedet bruger SOA-platforme typisk en procedureopkalds-stil, der pusher meddelelser til ESB'en (enterprise service bus) eller anden organiserende enhed.

På lignende vis har det snarlige Oracle-datterselskab, BEA Systems, talt for integreringen af event-drevet arkitektur i SOA. Oracle selv har prøvet at fremme konceptet i årevis under navnet SOA 2.0.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere