Artikel top billede

Fyrede Weinreich: Jeg forlader stillingen med stolthed

Interview: Efter 24 år i spidsen for SAS Institute skal Mogens Weinreich ud og lede efter nyt job. "Jeg forlader selskabet med stolthed," lyder det fra den fyrede direktør.

Trods besiddelsen af noget, der må være i nærheden af en rekord i den danske it-branche som direktøren for det hele i samme firma, er Mogens Weinrich fortrøstningsfuld, når det handler om fremtiden.

Det er han, selv om uenighed om strategien for den danske del af amerikanske SAS Institute netop har ført til en fyreseddel efter 24 år i spidsen for den danske del af forretningen.

”Jeg forlader selskabet med stolthed over det, som vi har skabt gennem årene,” siger han til Computerworld.

Største kontor i verden

Han peger på, at SAS Institute i Danmark på alle måder er en succes med knap 290 medarbejdere og en penetration, der ifølge Mogens Weinrich ligger fire-fem gange højere end de øvrige lande i Europa.

”Danmark er det største kontor på verdensplan i forhold til landets størrelse,” lyder det fra den nu fyrede direktør, der stadig sunder sig oven på samarbejdets ophør.

Det var uenighed om den fremtidige kurs med det amerikanske moderselskab, der førte til bruddet, lyder det i en pressemeddelelse fra SAS Institute.

Mogens Weinreich vil ikke uddybe oplysningerne.

”Det er jo stadig meget tæt på, og det er også så meget, som jeg kan bidrage med. Men der har helt klart været uenighed om strategien,” siger han.

Har der været uenighed om kommende nedskæringer?

”Det kan jeg ikke sige noget om. Men der kommer jo et tidspunkt, hvor man må skilles, og hvor man siger, at samarbejdet ikke kan fortsætte under de vilkår,” siger Mogens Weinrich.

Han var med til at etablere SAS Institute i Danmark i 1984 og har været registreret som administrerende direktør for selskabet siden september 1987.

”Det er jo lidt unikt at være samme sted i så mange år i den danske it-branche, og den tillid tager jeg lidt som en cadeau,” siger han.

De mange år i spidsen for det store selskab, der nærmest konstant har leveret pæne resultater som perler på en snor, gør også Mogens Weinrich fortrøstningsfuld, når det handler om fremtiden.

Indtil videre vil han dog lige trække vejret en ekstra gang.

”Det er en god ting, at man ikke farer frem for fuld fart med det samme, og det er jo sjældent, at man får mulighed til lige at tænke over, hvor man nu skal hen. Så det vil jeg bruge lidt tid på nu,” siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere