Artikel top billede

Offentligt pc-syn skal forbedre sikkerheden

Teknologirådet foreslår, at der indføres et offentligt pc-syn af sikkerhedsniveauet. Dumper man det, udelukkes man fra at bruge offentlige services på internettet.

En arbejdsgruppe, sammensat af Teknologirådet, har udarbejdet løsningsforslag, som har til formål at lette den enkelte brugers håndtering af sin egen it-sikkerhed og dermed øge det generelle it-sikkerhedsniveau i Danmark.

I dag blev rapporten "Brugernes it-sikkerhed" så fremlagt i Borups Højskoles festsal og diskuteret med Folketingets it-politiske ordførere.

Hovedkonklusionerne i arbejdsgruppens anbefalinger er, at der indføres en digital identitet, der muliggør sikker identifikation, og at sikkerhedsopdateringer af software i højere grad automatiseres.

Desuden bør der indføres et offentligt pc-syn af brugernes sikkerhedsniveau med krav, som de skal leve op til, såfremt de ønsker at anvende offentlige services på internettet.

Det offentlige bør ved indførelsen af sådan et pc-syn tilbyde vejledning i, hvordan man lever op til de krav, således at pc-synet opleves som en hjælp af de private brugere, skriver arbejdsgruppen i rapporten.

Herudover er der forslag om at indføre sikkerhedsmærkningsordning af it-produkter og at det undersøges nærmere, hvorledes direkte skadelige websider, der fungerer som en aktiv del af it-kriminaliteten, kan sortlistes og blokeres.

Det er i alles interesse

Baggrunden for at udvikle rapporten har været, at it-sikkerhed er en stadigt voksende udfordring for private brugere.

På arbejdspladsen tages der professionelt hånd om sikkerheden - modsat i hjemmet, hvor den enkelte bruger er overladt til sig selv og til it-kyndige venner og familiemedlemmers velvillighed.

Udover at være til gene for den enkelte bruger kan dårlig eller manglende it-sikkerhed også udgøre en trussel for det øvrige net, hvor en usikker computer kan bruges som mellemled ved berigelseskriminalitet og angreb på andres computere eller websider.

Det er i alles, såvel brugerens som samfundets, interesse at øge den enkelte brugers it-sikkerhed, lyder begrundelsen for arbejdet, der er sat i gang af Teknologirådet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere