Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

SAS Institute i Danmark køber ind for kvart milliard

Den danske afdeling af softwarehuset SAS Institute smider en kvart milliard kroner på bordet og køber dets polske og tyske søsterselskaber.

Den danske afdeling af amerikanske SAS Institute køber henholdsvis 94 og 100 procent af kapitalandelene i tidligere polske og tyske søsterselskaber for godt en kvart milliard kroner.

Det fremgår af selskabets seneste årsrapport, der dækker regnskabsåret 2007.

Det er dog kun på papiret, at den danske afdeling bliver et nyt kraftcenter i SAS-koncernen, fortæller marketingsdirektør Lars Sander Matjeka fra SAS Institute.

"Tidligere blev det overskud, de enkelte lande præsterede, i landet, men nu kanaliseres disse penge videre ud i vækstmarkeder. Eksempelvis til Østeuropa,” siger han og betegner manøvren som ren regnskabsteknik.

Europæisk pulje

SAS Institute puljer overskuddene fra alle europæiske lande ét sted. Og så kan andre afdelinger af SAS gå ind og søge om penge til at skabe vækst i deres område.

”Så det er i virkeligheden en europæisk likviditetspulje, SAS skaber” siger Lars Sander Matjeka.

Og netop likviditet havde SAS Institute i Danmark masser af ved udgangen af 2007. Godt en kvart milliard kroner.

Bundlinje forbedret med 400 procent

De seneste millioner blev fyldt i kassen efter et ”meget tilfredsstillende” år 2007 for leverandøren af analytiske applikationer.

I Danmark voksede omsætningen fra 457 millioner kroner til 481 millioner kroner, mens resultatet på bundlinjen røg 400 procent i vejret og landede på 21,4 millioner kroner.

Ifølge Lars Sander Matjeka skyldes en stor del af fremgangen den medvind, som analytiske applikationer - primært Business Intelligence (BI), men også Analytics, Data Warehousing og lignende - har haft på softwaremarkederne de seneste år.

”I vores del af branchen blev 2007 præget af store...fortsættes

... opkøb. Vores resultater demonstrerer, hvorfor dette marked er interessant for de koncerner, der prøver at købe sig til en bid af kagen,” siger Lars Sander Matjeka.

2007 blev præget af konsolidering, da tidligere rendyrkede BI-leverandører blev slugt på stribe af store softwarehuse som Oracle, SAP, IBM og Microsoft.

SAS Institute er endnu ikke blevet en del af konsolideringen, og selskabet har meldt ud, at det ikke frygter at blive tromlet over af de store softwarekoncerner.

I kølvandet på konsolideringen har analytikere og brancheeksperter peget på, at dampen snart vil gå af BI-lokomotivet, men SAS Institute har endnu ikke mærket noget til nedgangen, og selskabets amerikanske topchef, Jim Goodnight, ser i lighed med Lars Sander Matjeka herhjemme ingen mørke skyer i horisonten.

”Vi adskiller os fra os fra mange af de andre BI-leverandører, som primært er specialiserede inden for rapportering. Vi er bredere i vores produktudbud, og kunderne efterspørger ikke mindst analytics og dedikerede brancheløsninger hos os,” siger Jim Goodnigth.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere