Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Indiske megaleverandører invaderer Europa

Gartner ITXPO Barcelona: Indiske it-leverandører satser massivt på Europa. Gartner vurderer, at de i løbet af få år konkurrerer på lige fod med IBM og andre megakoncerner.

Indiske it-firmaer er på vej til at invadere de europæiske markeder. Sådan lyder en af analyserne fra analysehuset Gartner, som har kigget nærmere på de tre store it-leverandører TCS, Infosys og Wipro.

De indiske virksomheder har gennem en længere periode etableret sig på det britiske marked.

Nu begynder de også at røre på sig på de øvrige europæiske markeder.

"De er ikke trængt igennem på flere af de europæiske markeder, så de ser det som en stor mulighed," forklarer Ian Marriott , vice president for research i Gartner.

Gartner forventer, at de tre indiske giganter i de kommende tre år vil markere sig blandt de allerstørste it-leverandører, som IBM og HP med det nye EDS-opkøb.

"For tre år siden ville de ikke engang sidde med ved bordet, når vi taler om megaleverandører," siger Ian Marriott.

Han forklarer, at en virksomhed som TCS i dag har verdensklasse rekruttering, og virksomheden har blandt andet formået at ansætte 38.000 højtkvalificerede i løbet af et år. En opgave, der betød at virksomheden skulle gennemgå omkring en million ansøgninger.

Ian Marriott fortæller, at de indiske giganter stadig mangler at tage hånd om en del opgaver, før de kan matche de etablerede megafirmaer.

"Hvis vi ser på markedet i dag så kan man se, at de stadig er meget fokuserede på taktiske it-leverancer. Deres mål er at aflevere til tiden og holde systemerne kørende. De skal være bedre til strategisk it," siger Ian Marriott.

Store fordele globalt

Noget af det som vil drive de indiske leverandører helt frem i forreste række af globale it-firmaer er deres adgang til nogle af de fremtidens største markeder.

Gartner vurderer, at it-investeringerne i udviklede markeder vil blive overhalet af nye markeder i 2011. På telekommunikaitons-området alene forventer analysehuset it-inversteringer for omkring 263 milliarder dollars i 2011 i de nye markeder. Det er 30 milliarder mere end i etablerede markeder.

Og de indiske virksomheder har i sagens natur lettere adgang til et af de største, det indiske marked.

Garnter-analytiker og vice president Partha Lyengar mener, at de styrkede indiske firmaer er noget som it-chefer i hele verden skal forholde sig til. Fordi de i fremtiden kan blive vigtige leverandører også i Danmark.

"It-organisationerne skal lære at håndtere de her leverandører, fordi de vil være et billigt og effektivt alternativ til de traditionelle leverandører i fremtiden," siger Partha Lyengar.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere