Sander klar med sine eksperter i åbne standarder

Ekspert-kabalen er gået op for videnskabsminister Helge Sander (V). En it-økonomi- og open source-ekspert er sidste medlem i det uafhængige udvalg, der skal vurdere ODF og OOXML i det offentlige.

Videnskabsministet Helge Sander (V) og it-ordførerne har fundet afløseren for Bo Vesterdorf, der takkede nej til at deltage i det ekspert-panel, der skal undersøge implementeringen af ODF- og OOXML-standarderne i den offentlige sektor.

Valget faldt på lektor Jens Hørlück ved Institut Institut for Økonomi ved Århus Universitet, hvor han forsker i it-økonomi, open source og projektledelse.

Med udpegningen af Jens Hørlück er hele panelet nu samlet og tæller formand jura-professor Mads Bryde Andersen fra Københavns Universitet, professor Kim Viborg Andersen fra Copenhagen Business School (CBS), professor Mogens Kühn Pedersen - ligeledes fra CBS - samt formand for Foreningen af Kommunale it-chefer, Jørgen Kristensen fra Egedal Kommune.

Glad videnskabsminister
Det er en glad videnskabsminister, der i dag kunne kunne offentliggøre det endelige udvalg.

"Jeg er meget glad for, at det er lykkedes at samle en bred kreds af eksperter, der dækker såvel juridiske, praktiske som økonomiske områder," lyder det fra Helge Sander i en pressemeddelelse.

Den uafhængige ekspert-gruppe skal sideløbende med Konkurrencestyrelsen undersøge de tekniske, juridiske og praktiske problemstillinger med hensyn til at implementere ODF og OOXML.

Den skal senere vurdere, om der skal satses på den ene eller begge dokument-standarder, når prøveperioden for de åbne standarder udløber 1. juli 2007.

"På baggrund af udvalgets vurdering, vil jeg i tæt dialog med Folketingets partier efterfølgende træffe beslutning om, hvorvidt begge formater fremover skal være obligatoriske for offentlige myndigheder," udtaler Helge Sander i pressemeddelelsen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Premium
Corona skaber bølgegang i Canons danske printforretning: "Vi er nede med 18 procent, men det kunne have endt meget værre"
Canon danske printforretning er bølget frem og tilbage siden landets nedlukning i marts. Nu lyder nedgangen på 18 procent, men administrerende direktør Kim Nielsen er fortrøstningsfuld. "Det kunne have endt meget værre," fortæller han.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Vælg den rigtige løsning til produktion af forretningsdokumenter
ERP-løsninger er fremragende til at give overblik og holde rede på forretningskritiske data – men omvendt notorisk ufleksible og svære at anvende til udformning og tilpasning af rapporter og forretningsdokumenter. I denne hvidbog kan du læse en grundig gennemgang af fordele og ulemper ved de tre dominerende løsninger på markedet, der bygger bro mellem ERP og dokumenthåndtering.