Dårligt salg koster danske it-bosser fed forgyldning

På grund af skuffede forventninger reducerer skærmproducenten Mermaid Technology prisen for den opkøbte virksomhed Acrossmedia med 22,5 millioner kroner.

Acrossmedia, der sidste år blev overtaget af konkurrenten Mermaid Technology, har fået kappet 22,5 millioner kroner af sin købspris.

Prisen var aftalt til i alt 35,2 millioner kroner under forudsætning af, at visse mål blev nået.

Men købet af Acrossmedia medførte ikke den forventede udvikling i salget på den korte bane, og de forventninger til 2008, som Acrossmedias tidligere ledelse havde, har vist sig at være for optimistiske.

"Resultater og validiteten i budgetterne blev ikke nået som aftalt, og vi har derfor reduceret købsprisen med 22,5 millioner kroner," fortæller Henrik Johnsen, administrerende direktør for Mermaid, der leverer skærme og digitale skilteløsninger.

Skandinaviens største
Henrik Johnsen understreger, at han fortsat anser Acrossmedia som et godt køb og en "fantastisk virksomhed," og at det samlede selskab i dag er Skandinaviens største, når det gælder forretningsområdet Dynamisk Digital Skiltning (DDS) til brug i instore marketing, informationsformidling og infotainment.

"Selvfølgelig var vi hellere gået gennem lydmuren på salgssiden, men det skal nok komme, for der er et meget stort potentiale i markedet for digital skiltning," siger Henrik Johnsen.

Den oprindelige aftalte købspris var på 35,2 millioner kroner fordelt på 2,6 millioner aktier og 2,5 millioner kroner i kontanter.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett Packard Enterprise ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Få øjeblikkelig og brugbar sikkerhedsindsigt med SIEM i skyen
En stigende del af virksomhedens kritiske IT-infrastruktur og applikationer driftes som hybridløsninger eller leveres online som SaaS eller PaaS. Alligevel er mange sikkerhedsprodukter stadig on-premise-baserede, tunge at implementere, kræver løbende vedligehold, er svære at overskue og bliver slet ikke udnyttet effektivt – hvis de da overhovedet installeres. Men det er under hastig forandring. Gartner venter, at 80% af alle Security Information and Event Management-løsninger (SIEM) om højst fem år vil have kernefunktioner, der udelukkende leveres via skyen, og det er der gode grunde til. Cloudbaseret SIEM er mere agilt, lettere at implementere, trækker på både AI og flere datakilder, er enkle at skalere og giver et markant bedre og mere prioriteret overblik over aktuelle trusler. Læs meget mere i denne hvidbog.