Dårligt salg koster danske it-bosser fed forgyldning

På grund af skuffede forventninger reducerer skærmproducenten Mermaid Technology prisen for den opkøbte virksomhed Acrossmedia med 22,5 millioner kroner.

Acrossmedia, der sidste år blev overtaget af konkurrenten Mermaid Technology, har fået kappet 22,5 millioner kroner af sin købspris.

Prisen var aftalt til i alt 35,2 millioner kroner under forudsætning af, at visse mål blev nået.

Men købet af Acrossmedia medførte ikke den forventede udvikling i salget på den korte bane, og de forventninger til 2008, som Acrossmedias tidligere ledelse havde, har vist sig at være for optimistiske.

"Resultater og validiteten i budgetterne blev ikke nået som aftalt, og vi har derfor reduceret købsprisen med 22,5 millioner kroner," fortæller Henrik Johnsen, administrerende direktør for Mermaid, der leverer skærme og digitale skilteløsninger.

Skandinaviens største
Henrik Johnsen understreger, at han fortsat anser Acrossmedia som et godt køb og en "fantastisk virksomhed," og at det samlede selskab i dag er Skandinaviens største, når det gælder forretningsområdet Dynamisk Digital Skiltning (DDS) til brug i instore marketing, informationsformidling og infotainment.

"Selvfølgelig var vi hellere gået gennem lydmuren på salgssiden, men det skal nok komme, for der er et meget stort potentiale i markedet for digital skiltning," siger Henrik Johnsen.

Den oprindelige aftalte købspris var på 35,2 millioner kroner fordelt på 2,6 millioner aktier og 2,5 millioner kroner i kontanter.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
En onsdag i juni bliver DSB's it-systemer ramt af et 48 timer langt nedbrud: "Min første tanke er, at vi må være ramt af et DDoS-angreb"
Få historien om, hvordan DSB fandt løsningen på det to dage lange nedbrud, som selskabet blev ramt af 24. juni klokken 14.45.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan: Giv medarbejderne frit valg og øg arbejdsglæden
Mange virksomheder udleverer stadig samme smartphone, laptop eller tablet til alle medarbejderne. Det kan koste dyrt på produktivitet, effektivitet, arbejdsglæde – og reelt også medføre ressourcespild, massivt øget administration og øgede sikkerhedsrisici. Men det behøver slet ikke at koste ekstra, hvis du giver medarbejderne indflydelse på, hvilke enheder de skal arbejde på. Tværtimod kan du med en gennemtænkt choose-your-own-device-aftale stille præcis det udvalg af enheder og tilbehør til rådighed, som både lever op til medarbejdernes forventninger og virksomhedens sikkerhedskrav.