Artikel top billede

Vistas omdømme kan blive farlig for Microsoft

Den negative holdning til Microsoft Vista kan ende med at skade Microsoft økonomisk.

Computerworld News Service: Onsdag sænkede et finansielt analysefirma sine forventninger til Microsofts indtjening i regnskabsårene 2008 og 2009.

Årsagen er den negative holdning til styresystemet, der påvirker dets indførelse i virksomheder.

Forskningsrapporten, der er udarbejdet af analytikere fra Sanford C. Bernstein, kommer også med et gæt på lanceringsdatoen for den næste version af Windows, som har kodenavnet Windows 7.

Man forventer, at Windows 7 bliver udsendt i andet kvartal af 2010.

I rapporten har analytikerne Charles J. Di Bona, Maureen Murphy og Marial A Hardi sænket deres forventninger til Microsofts indtjening med 235 millioner kroner for regnskabsåret 2008 og 1,9 milliarder kroner for regnskabsåret 2009.

Revideringen for 2008 har ikke påvirket virksomhedens forventede fortjeneste på 9,18 kroner per aktie for året, men det har sænket forventningen for 2009 til 10,43 kroner fra 10,58 kroner.

Støtten til Vista falder

”Støtten til Vista er faldet på tværs af alle virksomheds-størrelser og –typer, og som konsekvens ser vistas cyklus ud til at være noget mindre robust end vores forrige undersøgelse viste,” lyder det i rapporten.

Den væsentligste faktor har været ”overvældende dårlig omtale” for Vista, især omkring licenshavernes mulighed for at nedgradere til XP fra Vista og virksomhedernes mulighed for at skippe Vista til fordel for Windows 7.

Muligheden for nedgradering har været særligt problemfyldt for Microsoft, som i nogle tilfælde har været nødt til at udvide salgsperioden for XP på grund af kundeefterspørgsel.

Den negative omtale har efterladt virksomhederne med en opfattelse af, at der ikke er nogen grund til at opgradere, lyder i det rapporten.

Er der nogen grund til at vælge Vista?

Uafhængig analytiker Brian Madden er enig.

”Fra virksomhedernes synspunkt er der ikke en eneste god grund til, at de skulle bruge Vista,” siger han.

”Sælger man flere widgets på grund af Vista? Nej. Og derudover har Vista så mange krav til hardware, at det øger omkostningerne.”

Rapporten fra Bernstein fremhæver en række omkostninger, der er forbundet med Vista. Blandt andet er nogle virksomheder nødt til at opgradere deres desktop-hardware på grund af de øgede systemkrav, hvilket er endnu en hindring for styresystemet.

Derudover er nogle af de funktioner, Microsoft har fremhævet som hovedårsager til at opgradere, for eksempel sikkerhed, blevet undermineret af den negative omtale af værktøjer som User Account Control – en ny sikkerhedsfunktion, mange kunder har klaget over.

Rapporten indeholder dog ikke kun dårlige nyheder om Microsoft.

Til trods for de sænkede forventninger er Microsoft fortsat ” strategisk velpositioneret i forhold til sine konkurrenter og fastholder en forholdsvis god position til at holde sine nyeste rivaler på afstand.”

Analytikerne har også hævet deres forventninger til indtjening for regnskabsåret 2010 med to milliarder kroner på grund af den forventede lancering af Windows 7 i andet kvartal af 2010.

Microsoft har ikke fastsat en dato for udsendelsen af styresystemet, men meddeler at det kommer i slutningen af 2009 eller starten af 2010.

Oversat af Mille Bindslev




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere