Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Oracles prisstigninger åbner for konkurrenterne

De første reaktioner på Oracles prisstigninger er forsigtige. Analytiker melder dog, at kunder allerede er begyndt at se sig om efter alternativer.

I forrige uge hævede Oracle sine priser ganske betragteligt.

En af de danske virksomheder som bliver ramt er PFA Pension, som blandt andet anvender en række BEA-produkter.

Oracle købte BEA tidligere på året.

Hos PFA Pension tager IT-direktør Claus Flinck det indtil videre roligt. Han havde ventet, at Oracle ville hæve priserne.

Prisstigninger ventet

"Det var jo ikke helt uventet. I nuværende stund mangler vi dog stadig at se det fulde billede af Oracle's produkttilbud til markedet, og vi har blot noteret os, at listepriserne åbenbart hæves på visse tidligere BEA produkter," siger Claus Flinck.

Selv om Oracle hæver listepriserne, er det ikke sikkert at listeprisernes stigning slår igennem på de ofte individuelle kontraktpriser, som større kunder kan forhandle sig frem til.

"Når PFA står foran en forhandling, vil vi som altid vurdere den forretningsmæssige værdi af den software vi påtænker at anskaffe, og prisen vi ender med at betale afspejler selvfølgelig den værdi, vi mener produktet tilfører PFA," lyder den diplomatiske formulering fra Claus Flinck.

"Så vi tager det egentlig ganske roligt for nuværende og betragter det mere som et problem for leverandøren, hvis produktets forretningsværdi og produktets pris udvikler sig I forskellige retninger."

Åbning for JBoss?

Hvis produktets forretningsværdi og produktets pris begynder at ligge for langt fra hinanden, så begynder virksomhederne at se på alternativer.

Efter Oracles opkøb af BEA dominerer Oracle nu applikationsservermarkedet med lidt over 40 procent af markedet, mens IBM har omkring 30 procent af markedet.

Der findes dog også andre alternativer. Alternativer som open source applikationsserveren JBoss fra Red Hat som nogle kunder allerede er begyndt at se på.

Yefim Natis, vicepresident og Distinguished Analyst hos Gartner, har fulgt markedet for middleware i mange år. Han siger, at nogle BEA-kunder allerede inden de nye priser blev annonceret, var begyndt at se på alternativer til BEA.

"Nogle er bekymrede for prissætningen. Nogle kunder er interesserede i at se på JBoss, bare som en sikkerhed for at have et alternativ, når prisen går op," lyder det fra Yefim Natis.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere