Artikel top billede

Desperate Yahoo-topchefer sagde ja til Microsoft

I al hemmelighed accepterede Yahoos topchefer efter massivt pres fra rasende aktionærer Microsofts opkøbs-tilbud. Rend og hop, svarede Microsofts Steve Ballmer.

To uger efter, at Microsoft formelt trak sit opkøbs-tilbud på Yahoo tilbage, holdt Microsoft-topchef Steve Ballmer et hemmeligt møde med Yahoo-stifter Jerry Yang og Yahoo-formand Ron Burkle.

Det skete 17. maj, hvor de to Yahoo-topfolk - der var under massivt pres fra rasende Yahoo-aktionæer – meddelte, at de alligevel var villige til at sælge selskabet til Microsoft for 33 til 34 dollar per aktie.

Microsoft havde ellers trukket sig, fordi de to Yahoo-spidser ikke ville sælge for mindre end 37 dollar per aktie, mens Microsoft tilbød netop 33-34 dollar per aktie.

Sammenlagt betød det, at de to Yahoo-bosser i det desperate knæfald med et slag hakkede 29 milliarder kroner af prisen på selskabet.

Oplysningerne stammer fra Wall Street Journal, der citerer unavngivne kilder for oplysningerne.

Steve Ballmer afviste imidlertid blankt Yahoo-topchefernes tilbud. Det skete med meddelelsen om, at Microsoft i stedet ville fokusere på en mindre ambitiøs overtagelsesplan møntet alene mod Yahoos søgeforretning.

Det har netop nu vist sig, at Microsoft i stedet arbejder intenst på at indgå et partnerskab med pengestærke medieselskaber, som Microsoft forsøger at gøre interesserede i en luns af Yahoo. Det kan du læse mere om her.

Yahoo-jubel: Ballmer har lilla t-shirt på

Wall Street Journal skriver, at Steve Ballmer og Jerry Yang ved flere lejligheder holdte hemmelige møder for at drøfte Microsofts overtagelse af Yahoo.

Først efter flere møder lykkedes det imidlertid Steve Ballmer at vride en pris ud af Jerry Yang. Det skete på et møde i Jerry Yangs private jet-fly i lufthavnen i Seattle, Microsofts hjemby.

Yahoos folk bemærkede med glæde, at Steve Ballmer var iført en polo-t-shirt i lilla, som er den dominerende farve i Yahoos logo.

Steve Ballmers humør faldt imidlertid, da Jerry Yang præsenterede ham for sin pris på 37 dollar per aktie, og parterne rejste hjem med uforløst sag.

På et senere møde i slutningen af marts sagde Steve Ballmer så til Jerry Yang, at Microsoft trak sit tilbud tilbage: ”Vi er færdige,” sagde han.

Først troede Jerry Yang ifølge Wall Street Journal, at der var tale om et forsøg på at presse prisen ned. Han blev imidlertid klar over, at det var alvor, da Microsoft kort tid efter udsendte en officiel meddelelse om, at selskabet trak tilbuddet tilbage. Meddelelsen kan du læse her.

Derefter fulgte et regulært stormvejr for Jerry Yang, der blev mødt med rasende aktionærer, mens bestyrelsesformand Ron Bostock forsøgte at lokke Steve Ballmer tilbage til forhandlingsbordet.

Det lykkedes, men her kunne Steve Ballmer kort meddele, at Microsoft ikke ville genfremsætte et tilbud på hele Yahoo.

Ifølkge Wall Street Journal mødtes Steve Ballmer og Jerry Yang en uge senere til en runde golf i delstaten Montana. Tonen var venlig.

”De vurderede, at vi havde ligeså meget brug for dem, som de havde for os. Men de tog fejl,” lyder vurderingen fra en Microsoft-kilde i avisen.

Yahoos aktiekurs faldt i går til under 20 dollar per aktie.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere