Artikel top billede

VMware vil tilbyde gratis virtualisering til servere

Den kommende udgave af virtualiseringssoftwaren ESX bliver gratis. Pres fra Microsoft er årsagen til det nye tiltag, som skal gøre softwaren mere udbredt.

VMwares direktør, Paul Maritz, afslørede tirsdag, at den næste udgave af ESXi ikke kommer til at koste noget. Det skete i forbindelse med firmaets regnskab for andet kvartal.

Softwaren ESXi hypervisor bygger på en teknologi, som gør det muligt at separere styresystem fra serverhardware og dermed gøre det muligt at afvikle flere styresystemer virtuelt på samme server.

Øget udbredelse

Ifølge Paul Maritz skal tiltaget gøre virtualisering og netværksinfrastruktur mere tilgængeligt samtidig med, at VMware er i gang med at udvikle produkter, som kan mere end bare at muliggøre virtualisering.

Den gratis software skal også hjælpe VMware med at få en større markedsandel, mens firmaet oplever konkurrence fra blandt andet Microsoft, som leverer sin egen virtualiseringssoftware bundlet med nogle versioner af Microsoft Server.

Håber på mersalg

Ved at fjerne udgiften håber VMware, at langt flere vil tage produktet til sig, så det derved vil komme ud til flere kunder.

De fleste kunder køber i forvejen supplerende software hos VMware, og derfor kan firmaet tillade sig at tilbyde ESXi softwaren gratis.

"Det giver mening for os at udbyde kendskabet til os med et gratis produkt, og vi er sikre på, at de vil tage det næste skridt og opgradere til vores Virtual Infrastructure produkt," udtaler Bogomil Balkansky, marketingchef i VMware.

Klar til konkurrence

VMwares kerneforretning har altid været virtualisering, og derfor mener Paul Maritz, som selv kommer fra den øverste ledelse hos Microsoft, at firmaet står bedre end Microsoft.

"Jeg ved, at Microsoft kan tåle at vente længe. Men på markeder, hvor andre firmaer har et betragteligt forspring, som VMware har indenfor virtualisering, kan det være særdeles svært at hale ind på dem, selv for Microsoft," fortæller Paul Maritz.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere