Artikel top billede

Analytiker: Turbo 3G mangler turbo

Mobilt bredbånd på op til 7,2 Mbit er "helt teoretisk og udtryk for operatørernes hede drømme," siger en teleanalytiker. En svensk undersøgelse viser gennemsnits-hastigheder på 1,6 Mbit.

Det mobile bredbånd Turbo 3G lokker med hastigheder på helt op til 7,2 Mbit, men det er en hastighed, som forbrugerne ikke kommer til at opleve.

Ifølge tal fra den svenske forening Stiftelsen för Internetinfrastruktur, der blandt andet administrerer det svenske toplevel-domæne .se, oplever forbrugerne en gennemsnitshastighed på sølle 1,6 Mbit.

Der ingen grund til at tro, at situationen er anderledes i Danmark, mener teleanalytiker Torben Rune fra firmaet Netplan.

"Kundetætheden og masteforholdende er ikke meget anderledes i Danmark. Derfor er den svenske undersøgelse et ganske godt udtryk for den hastighed, som de danske forbrugere vil opleve," siger Torben Rune.

Ifølge Torben Rune er der så mange parametre, der er afgørende for hastigheden, at det er helt umuligt for forbrugerne at forudse, hvilken hastighed de kan opnå.

Hastigheden er uforudsigelig

Det eneste forbrugerne med sikkerhed kan vide er, at de ikke vil opnå de maksmimale hastigheder, som fremhæves i teleselskabernes reklamer.

"Hastigheder på 7,2 Mbit er helt vildt langt fra den hastighed forbrugerne vil opleve. Det er helt teoretisk og et udtryk for operatørernes hedeste drømme," siger Torben Rune.

Han forklarer, at man kun kan opnå den maksimale hastighed, hvis man befinder sig maksimalt 500 meter fra sendemasten, er den eneste bruger af masten og i øvrigt ikke bevæger sig.

Teleselskabet 3 reklamerer med hastigheder på op til 7,2 Mbit.

Stine Green Paulsen er kommunikationschef hos 3, og hun oplyser, at teleselskabet er helt på det rene med, at kunderne ikke kan opnå hastigheder på 7,2 Mbit med Turbo 3G.

"Selvfølgelig kommer man ikke op på 7,2 Mbit, men jeg kan slet ikke nikke genkendende tallet fra den svenske undersøgelse. Vi oplyser vores kunder om, at de sandsynligvis vil opleve hastigheder på mellem 2 Mbit og 5,5 Mbit," siger Stine Green Paulsen.

Men er det fair at reklamere med 7,2 Mbit, når kunderne ikke kan opnå det?

"Vi skriver 7,2 Mbit, fordi er det udtryk for den standard, som vi arbejder med. Det er en teoretisk hastighed, og på vores hjemmeside og i vores materiale gør vi meget ud af at oplyse om, at hastigheden oftest vil være på mellem 2 og 5,5 Mbit. Men vi måler også hastigheder på 6 Mbit, og under meget gunstige forhold kan hastigheden nærme sig de 7 Mbit," siger Stine Green Paulsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere