Foto: Leon Bonaventura / iStockphoto

ICANN bygger fremtidens internet

Når fremtidens internet formes, er det langt hen ad vejen ICANN, der bestemmer udfaldet. Organisationen frigøres næste år fra amerikansk kontrol efter kritik af en for tæt tilknytning til USA.

Når internettets nye toplevel-domæner næste år frigives, er det på baggrund af en ICANN-beslutning. Det samme er tilfældet med opgraderingen af internettets rodservere, der skal kunne håndtere Internet Protocol 6 (IPv6) for ikke at løbe tør for IP-adresser.

ICANN er på mange måder internettets ubetingede styrmand, for Internet Corporation for Assigned Names and Numbers har ansvaret for den overordnede administration af internettets adressesystem; Domain Name System (DNS).

I den kommende tid vil der ske store forandringer - både med internettets adresse­system og med ICANN selv, der næste år frigøres fra amerikansk kontrol.

Computerworld har talt med ICANN om internettets og ICANN's fremtid.

Nye top-level domæner
ICANN har blandt andet ansvaret for internettets rodservere, der er uhyre vigtige for, at internettet fungerer. Rodserverne indeholder IP-adresserne på de såkaldte toplevel-domæner. Det er landedomæner som .dk og .uk samt de såkaldt generiske topleveldomæner som .com, .net og .org.

I dag eksisterer der 21 forskellige, generiske toplevel-domæner. Om et års tid kan der være tusindvis af topleveldomæner med navne som .food, .carlsberg, .computer - stort set alt hvad man kan tænke sig.

ICANN besluttede nemlig på et møde i Paris i juni, at der fremover ikke skal være nogen begrænsninger på antallet og typen af generiske toplevel-domæner.

Hvorfor nu det, fristes man til at spørge Paul Levins, executive officer og vice president for offentlige anliggender hos ICANN.

"Hvorfor kun have et begrænset udvalg," svarer han.
"Det er et spørgsmål om at give et større valg af domænenavne. Det giver organisa­tioner større muligheder for at udtrykke sig selv og brande sig på nye fantasifulde måder."

Paul Levins understreger, at ICANN på mødet i Paris kun traf beslutningen om at åbne for nye toplevel-domæner. Der vil gå noget tid, inden de praktiske detaljer er på plads, og de nye topleveldomæner rent faktisk kan tages i brug.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere


Inspiration til dit næste skridt med Microsoft Dynamics 365

Med Microsoft Dynamics 365 har Microsoft forsøgt at samle alle de grundlæggende funktioner, som en virksomhed har brug for, og de arbejder sammen ved hjælp af smarte virksomhedsapps og en fælles datamodel.

16. marts 2021 | Læs mere


Computerworld Digital Summit Days 2021: Sæt kursen med de rigtige it-beslutninger

Tre dage med unik viden og inspiration til din digitale organisation. Temaerne er digitalisering, it-sikkerhed og intelligent ERP. Du kan være med, når vi sætter ideerne, eksemplerne og de gode digitale erfaringer i centrum. Det sker gennem interaktive debatpaneler, konkrete erfaringer og oplagte keynotes.

23. marts 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
IBM sætter flere navne på topledelsen for sit nye selskab 'NewCo'
Der er blevet sat navne på flere af de aboslutte topposter i IBM's nye driftsselskab, NewCo. Ind til videre fisker IBM inden for egne rækker.
Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Infrastruktur: Byg et velfungerende Data Estate i otte trin
Mange virksomheder trækker på så mange og righoldige datakilder, at det bliver stadig sværere at holde rede på alle de informationer, man har. Samtidig lever et traditionelt data warehouse sjældent op til hverken de aktuelle eller – i særdeleshed – fremtidige krav fra forretningen. Løsningen er at udvide til en egentlig Data Estate; et stykke kritisk infrastruktur som gør det muligt at opbevare, organisere, konsolidere og analysere organisationens samlede datamængde. Denne hvidbog giver et samlet billede af, hvordan man gennem otte trin bevæger sig mod at implementere og drage nytte af en Data Estate. Samt hvordan du prioriterer indsatsen, så den giver størst værdi for forretningen.