Foto: Leon Bonaventura / iStockphoto

ICANN bygger fremtidens internet

Når fremtidens internet formes, er det langt hen ad vejen ICANN, der bestemmer udfaldet. Organisationen frigøres næste år fra amerikansk kontrol efter kritik af en for tæt tilknytning til USA.

Når internettets nye toplevel-domæner næste år frigives, er det på baggrund af en ICANN-beslutning. Det samme er tilfældet med opgraderingen af internettets rodservere, der skal kunne håndtere Internet Protocol 6 (IPv6) for ikke at løbe tør for IP-adresser.

ICANN er på mange måder internettets ubetingede styrmand, for Internet Corporation for Assigned Names and Numbers har ansvaret for den overordnede administration af internettets adressesystem; Domain Name System (DNS).

I den kommende tid vil der ske store forandringer - både med internettets adresse­system og med ICANN selv, der næste år frigøres fra amerikansk kontrol.

Computerworld har talt med ICANN om internettets og ICANN's fremtid.

Nye top-level domæner
ICANN har blandt andet ansvaret for internettets rodservere, der er uhyre vigtige for, at internettet fungerer. Rodserverne indeholder IP-adresserne på de såkaldte toplevel-domæner. Det er landedomæner som .dk og .uk samt de såkaldt generiske topleveldomæner som .com, .net og .org.

I dag eksisterer der 21 forskellige, generiske toplevel-domæner. Om et års tid kan der være tusindvis af topleveldomæner med navne som .food, .carlsberg, .computer - stort set alt hvad man kan tænke sig.

ICANN besluttede nemlig på et møde i Paris i juni, at der fremover ikke skal være nogen begrænsninger på antallet og typen af generiske toplevel-domæner.

Hvorfor nu det, fristes man til at spørge Paul Levins, executive officer og vice president for offentlige anliggender hos ICANN.

"Hvorfor kun have et begrænset udvalg," svarer han.
"Det er et spørgsmål om at give et større valg af domænenavne. Det giver organisa­tioner større muligheder for at udtrykke sig selv og brande sig på nye fantasifulde måder."

Paul Levins understreger, at ICANN på mødet i Paris kun traf beslutningen om at åbne for nye toplevel-domæner. Der vil gå noget tid, inden de praktiske detaljer er på plads, og de nye topleveldomæner rent faktisk kan tages i brug.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar med Miracle 42 og Red Hat

På dette webinar får du indblik i, hvorledes Hyperconverged Infrastructure fra Red Hat forenkler storage, netværk og servere i én enkelt løsning, som er nem at implementere og drifte – og ikke mindst med kæmpe besparelser. Ingen tomme managements slides men derimod et realistisk indblik i, hvordan du kan optimere dine kunders datacenter – og ikke mindst differentiere din og deres forretning.

28. maj 2020 | Læs mere


Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 1

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

02. juni 2020 | Læs mere


Kom godt i gang med Microsoft Teams.

Microsoft Teams er den nye samarbejdsplatform for internt og eksternt samarbejde, når I skal kommunikere og samarbejde på tværs i teamet eller afdelingerne. På denne morgenbriefing får du en introduktion til Microsoft Teams og programmets mange muligheder, så du kan få et overblik over hvordan, man kan anvende programmet til en mere effektiv arbejdsdag.

03. juni 2020 | Læs mere


Premium
"Udover alle de sensorer, der er bygget ind i vores nye fabrikker, er vi begyndt at putte sensorer på vores net og trawlere"
"Ud over alle de sensorer, der er bygget ind i vores nye fabrikker, så har vi nu også indgået et samarbejde med Aarhus Universitet, der gør, at vi putter sensorer på vores net og trawlere"
Computerworld
IBM fyrer tusindvis af medarbejdere i stor fyringsrunde
Med IBM’s nytiltrådte topchef ved roret fyrer selskabet nu tusindvis af medarbejdere i stor fyringsrunde, der sigter blandt andet efter at gøre selskabet mere agilt.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
10 spændende lederstillinger, som er ledige netop nu
Der er stadigvæk mange ledige it-job. Vi har fundet en række spændende lederstillinger, som du kan søge med det samme.
White paper
Få arkitekturen på plads uden omfattende specialtilpasninger eller kodefærdigheder
I dette whitepaper får du en indsigt i KMDs WorkZone informationsplatform til private og offentlige virksomheder. Med WorkZone kan du modellere din specialiserede forretningsunderstøttelse entitet for entitet, opgave for opgave, proces for proces, så informationsarkitekturen flugter meget præcist med krav og ønsker. Og fordi KMD WorkZone er baseret på standardkomponenter og bliver driftet af KMD, er der altid styr på sikkerhed, governance og compliance. Dette whitepaper beskriver, hvordan KMD WorkZone fungerer som navet i en samlet informationsarkitektur på tværs af systemlandskabet og de enkelte fagløsninger. KMD WorkZone til understøttelse af eksempelvis Case Management, Records Management, Content Management, Contract Lifecycle Management og en række andre datadiscipliner uden behov for omfattende analyse, modellering eller konfigurationsprojekter.