Foto: Leon Bonaventura / iStockphoto

ICANN bygger fremtidens internet

Når fremtidens internet formes, er det langt hen ad vejen ICANN, der bestemmer udfaldet. Organisationen frigøres næste år fra amerikansk kontrol efter kritik af en for tæt tilknytning til USA.

Når internettets nye toplevel-domæner næste år frigives, er det på baggrund af en ICANN-beslutning. Det samme er tilfældet med opgraderingen af internettets rodservere, der skal kunne håndtere Internet Protocol 6 (IPv6) for ikke at løbe tør for IP-adresser.

ICANN er på mange måder internettets ubetingede styrmand, for Internet Corporation for Assigned Names and Numbers har ansvaret for den overordnede administration af internettets adressesystem; Domain Name System (DNS).

I den kommende tid vil der ske store forandringer - både med internettets adresse­system og med ICANN selv, der næste år frigøres fra amerikansk kontrol.

Computerworld har talt med ICANN om internettets og ICANN's fremtid.

Nye top-level domæner
ICANN har blandt andet ansvaret for internettets rodservere, der er uhyre vigtige for, at internettet fungerer. Rodserverne indeholder IP-adresserne på de såkaldte toplevel-domæner. Det er landedomæner som .dk og .uk samt de såkaldt generiske topleveldomæner som .com, .net og .org.

I dag eksisterer der 21 forskellige, generiske toplevel-domæner. Om et års tid kan der være tusindvis af topleveldomæner med navne som .food, .carlsberg, .computer - stort set alt hvad man kan tænke sig.

ICANN besluttede nemlig på et møde i Paris i juni, at der fremover ikke skal være nogen begrænsninger på antallet og typen af generiske toplevel-domæner.

Hvorfor nu det, fristes man til at spørge Paul Levins, executive officer og vice president for offentlige anliggender hos ICANN.

"Hvorfor kun have et begrænset udvalg," svarer han.
"Det er et spørgsmål om at give et større valg af domænenavne. Det giver organisa­tioner større muligheder for at udtrykke sig selv og brande sig på nye fantasifulde måder."

Paul Levins understreger, at ICANN på mødet i Paris kun traf beslutningen om at åbne for nye toplevel-domæner. Der vil gå noget tid, inden de praktiske detaljer er på plads, og de nye topleveldomæner rent faktisk kan tages i brug.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Delivering enduring customer engagement: Why now is the time to invest in a solid data foundation

Never has it been more important to have a robust data management strategy that enables a 360 view of the customer. The most successful companies in the current environment are harnessing the value of their data by proactively monitoring changes in customer behaviors & experiences and making targeted investments to address them.Hear firsthand how Maersk is offering a completely differentiated customer experience by putting data at the heart of their digital-transformation journey.

23. april 2021 | Læs mere


Digital konference: Træf det rigtige cloud-valg - fokus på strategi bag og muligheder med hybrid- og multi-cloud

Få indsigt i de strategiske valg, som en række førende CIO'er har foretaget på cloud-området - og hør hvordan hybrid- og multi cloud-tilgangen giver en række fordele - hvis du vel og mærke kan få sikkerhed, release cycles og flere teknologi-stakke til at gå op i en højere enhed.

28. april 2021 | Læs mere


Brug af kunstig intelligens i den kommunale sagsbehandling

Der er behov for en kritisk samfundsdebat om brug af kunstig intelligens i det offentlige. Vi sætter derfor fokus på, hvilke udfordringer og muligheder der er, og hvilke rettigheder borgerne har i en sådan en situation, hvor sagsbehandlingen og afgørelserne er truffet på baggrund af kunstig intelligens. Og hør hvordan nogle af de kommuner, der har erfaringer med brug af kunstig intelligens, har formået at anvende denne teknologi.

29. april 2021 | Læs mere


Premium
Atea stormer frem: Her er de 20 it-leverandører som branchen mener har de bedste produkter, ydelser og service
Computerworld Image 2021: Disse 20 selskaber leverer ifølge det professionelle it-Danmark de bedste produkter, de bedste ydelser og har den bedste service. Se listen her.
Computerworld
Nu er de her: Efter flere års rygter lancerer Apple Airtags
Langt om længe kan du købe Apples Airtags. De kan modstå støv og vand, og samtidig gør de det muligt for millioner af iPhone-brugere at hjælpe dig med at finde dine nøgler.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.