Artikel top billede

Formand for de kommunale it-chefers forening Jørgen Kristensen. Foto: Torben Klint

It-chefer bakker op om KMD's overgangsaftale

De kommunale it-chefer er ifølge deres formand tilfredse med KMD's overgangsaftale. Stabilitet på priser og serviceniveauer hilses velkomment. Men de savner stadig klarhed over ejerskab til data.

Ro og stabilitet er nøgleord, når de kommunale it-chefer skal vurdere den del af deres systemer, som kommer fra kommunernes eget it-selskab KMD. Også efter KMD i løbet af de næste år skifter ejer.

Derfor er formanden for de kommunale it-chefers forening Jørgen Kristensen også godt tilfreds med de detaljer, som KMD's ejere i KL har fortalt om den overgangsaftale, der skal sikre kommunernes interesser i forbindelse med salget.

Prisstabilitet og fastholdelse af serviceniveauer er to af de vigtigste punkter for Jørgen Kristensen.

"Det gode er, at vi sikrer, at der kommer lys på et område der er svært for andre at gennemskue. Vi får tydeliggjort, hvor der ligger hårde bindinger på kommunerne. Det vi kender bliver fastholdt på godt og ondt. Og så kan vi indkapsle de systemer, som der ikke er konkurrence på," siger Jørgen Kristensen.

Han forklarer, at de kommunale it-chefer har en forhåbning om, at der gennem ændringer i lovgivningen og nye moderne systemer vil komme et langt mere fleksibelt marked for den del af systemerne, som er omfattet af aftalen.

"Hvis vi for eksempel forestiller os, at boligstøtte og andre tilsvarende tilskudsydelser bliver lavet om til at være straksafgørelser. Så vil det give mening at lave et stort fælles system, og så er vi ude, hvor andre også kan byde ind," siger Jørgen Kristensen.

Han understreger, at politikerne skal sætte fuld tryk på det lovarbejde, der skal til på mange områder for at gøre sådan en modernisering mulig.

"Det kan tage op til halvandet år at få de fornødne lovændringer igennem Folketinget," siger Jørgen Kristensen.

Savner klarhed

De kommunale it-chefer har været involveret i processen med at udarbejde KMD's overgangsaftale, men kun på et overordnet plan.

Derfor er der stadig punkter, som Jørgen Kristensen venter på at få afklaret, før han vil erklære sig helt tilfreds med aftalen.

Kommunerne vil nemlig have en afklaring på hvem der har ejerskab til data, og ikke mindst de sammenhænge, der er nødvendige for at få noget ud af data.

"Det jeg mest savner at vide noget om, er hvordan vi sikrer data, forretningsarkitektur og snitflader til andre systemer," siger Jørgen Kristensen.

KMD's bestyrelsen mødes fredag, hvor blandt andet status på salget af KMD er på dagsordenen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere