Artikel top billede

Formand for de kommunale it-chefers forening Jørgen Kristensen. Foto: Torben Klint

It-chefer bakker op om KMD's overgangsaftale

De kommunale it-chefer er ifølge deres formand tilfredse med KMD's overgangsaftale. Stabilitet på priser og serviceniveauer hilses velkomment. Men de savner stadig klarhed over ejerskab til data.

Ro og stabilitet er nøgleord, når de kommunale it-chefer skal vurdere den del af deres systemer, som kommer fra kommunernes eget it-selskab KMD. Også efter KMD i løbet af de næste år skifter ejer.

Derfor er formanden for de kommunale it-chefers forening Jørgen Kristensen også godt tilfreds med de detaljer, som KMD's ejere i KL har fortalt om den overgangsaftale, der skal sikre kommunernes interesser i forbindelse med salget.

Prisstabilitet og fastholdelse af serviceniveauer er to af de vigtigste punkter for Jørgen Kristensen.

"Det gode er, at vi sikrer, at der kommer lys på et område der er svært for andre at gennemskue. Vi får tydeliggjort, hvor der ligger hårde bindinger på kommunerne. Det vi kender bliver fastholdt på godt og ondt. Og så kan vi indkapsle de systemer, som der ikke er konkurrence på," siger Jørgen Kristensen.

Han forklarer, at de kommunale it-chefer har en forhåbning om, at der gennem ændringer i lovgivningen og nye moderne systemer vil komme et langt mere fleksibelt marked for den del af systemerne, som er omfattet af aftalen.

"Hvis vi for eksempel forestiller os, at boligstøtte og andre tilsvarende tilskudsydelser bliver lavet om til at være straksafgørelser. Så vil det give mening at lave et stort fælles system, og så er vi ude, hvor andre også kan byde ind," siger Jørgen Kristensen.

Han understreger, at politikerne skal sætte fuld tryk på det lovarbejde, der skal til på mange områder for at gøre sådan en modernisering mulig.

"Det kan tage op til halvandet år at få de fornødne lovændringer igennem Folketinget," siger Jørgen Kristensen.

Savner klarhed

De kommunale it-chefer har været involveret i processen med at udarbejde KMD's overgangsaftale, men kun på et overordnet plan.

Derfor er der stadig punkter, som Jørgen Kristensen venter på at få afklaret, før han vil erklære sig helt tilfreds med aftalen.

Kommunerne vil nemlig have en afklaring på hvem der har ejerskab til data, og ikke mindst de sammenhænge, der er nødvendige for at få noget ud af data.

"Det jeg mest savner at vide noget om, er hvordan vi sikrer data, forretningsarkitektur og snitflader til andre systemer," siger Jørgen Kristensen.

KMD's bestyrelsen mødes fredag, hvor blandt andet status på salget af KMD er på dagsordenen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere