Artikel top billede

Mozilla retter 11 fejl i Firefox

Mozilla opdaterer Firefox og retter blandt andet seks kritiske fejl i Firefox 3.0 - heriblandt en 'click-hijacking' variation.

Computerworld News Service: Sent tirsdag aften blev der frigivet en opdatering, der retter 11 fejl i Firefox 3.0, hvoraf mere end halvdelen bliver betegnet som 'kritisk'.

Der blev samtidig frigivet en patch til Firefox 2.0, der rettede 14 fejl i den lidt ældre browser-version.

Firefox 3.0.2 slår ned på seks kritiske 'bugs', hvoraf fire er blevet rangeret som 'high' og en som 'low' i Mozillas fire-trins trussel-kategoriseringssystem.

Blandt de mere seriøse er der fire stabilitetsfejl i browserens grafiske rendering-, layout- og javascript engines, der alle potentielt kan 'chrashe' browseren og samtidig benyttes til at køre uautoriseret kode.

"Nogle af disse 'chrashes' viste under visse omstændigheder tegn på hukommelsefejl, og vi går ud fra, at man med nok tålmodighed, kunne køre uautoriseret kode," skriver Mozilla i deres information omkring fejlene.

Opdaterer ældre version

Mozilla har også opdateret selskabets ældre version af Firefox 2.0 til 2.0.0.17, hvor de samme fejl som i Firefox 3.0 versionen går igen.

Samtidig har Mozilla også rettet en række fejl, der er specifikke for den ældre bowser.

Det er uklart, hvor mange opdateringer Mozilla vil lancere til Firefox 2.0, da den gamle browser vil blive skrottet af Mozilla i december.

Mozilla fortsætter med at opfordre alle brugere til at opdatere til Firefox 3.0.

En af de 'bugs,' der er blevet rettet i begge versioner af browseren, er ifølge Mozilla en variation over 'click-hijacking' temaet, der blev fundet første gang af Liu Die Yu i Microsoft's Internet Explorer.

Microsoft rettede fejlen første gang i 2003 og igen senere samme år. Paul Nickerson, udvikler fra Mozilla, blev den første, der opdagede variationen af 'click-hijacking' i Firefox.

Mozilla retter også en række andre 'bugs' med selskabets 3.0.2 patch, blandt andet en række stabilitets-fejl samt en 'bug,' der sletter 'frem' og 'tilbage' knapperne, hvis man har installeret forskellige toolbars.

Opdateringen blev en smule forsinket, da Mozilla havde nogle 'sidste øjebliks-rettelser,' der skulle med i patchen.

De tæller en modificering af slutbrugerlicensen (EULA) til Linux brugere, som brugerne havde beklaget sig over.

Brugere kan hente opdateringen til Windows, Mac OS X og Linux fra Mozillas hjemmeside. Alternativt kan man vente på den automatiske opdatering, der normalt sætter i gang 24 til 48 timer efter frigivelsen af patchen.

Oversat af Jimmie Gustafsson




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere