Artikel top billede

Brødkassens comeback - Commodore 64 rykker igen

Fans af Commodore C-64 kunne lørdag opleve den gamle brødkasse på scenen til Danish Synth Festival 2008, hvor musikeren Ras Bolding spillede live på maskinen.

Cyberpunkere med hår, ansigter og kroppe som japanske mangafigurer og Pokemons blandede sig med mere almindeligt udseende sortklædte elektrofans til den første Danish Synth Festival i den gamle stationsbygning, der nu er spillested på Nørrebro i København.

Omkring 150 mennesker var mødt op til lørdagens festival, der talte fire navne inden for den mørkere elektroniske musik.

Nogle af de tilstedeværende fans, udstyret med bannere og flag, var tydeligt kommet for at opleve musikeren Ras Bolding, der iført sølvdragt indtog scenen med en åbning på fem klaviaturer, en biologisk guitarist og den nærmest mytiske Commodore 64, som i løbet af aftenens koncert flere gange blev benyttet som liveinstrument.

Udover at spille nummeret Load Error, en hyldest til selve maskinen, kulminerede koncerten i et covernummer Equinox IV af den inden for elektronica-miljøet legendariske Jean Michel Jarre - også udført på den 26 år gamle Commodore 64.

Computerworld interviewede Ras Bolding efter koncerten.

Du kan høre samtalen i et podcast, hvor han forklarer om udstyret her:

Ras Bolding er langtfra den eneste, som benytter den gamle brødkasse til sin musik. Også rockbandet Press Play on Tape tager udgangspunkt i den legendariske 80'er-maskine med blandt andet covernumre af kendingsmelodier fra spil til computeren.

Hør interview og podcast fra koncerten her:

Tidligere koncertoptagelse med Ras Bolding
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere


Customer Experience - sådan får du glade og loyale kunder

En dyb og relevant indsigt i dine kunders behov, ageren og navigeren er med til at skabe den bedste kundeoplevelse. Det kræver mange data, og det er afgørende at virksomhederne har det rette setup og viden om dataindsamling og dataanalyse. Deltag på dette semirnår og bliv klogere på de store aktuelle muligheder som data, software og ny innovation skaber inden for customer experience.

01. marts 2023 | Læs mere