Artikel top billede

Brødkassens comeback - Commodore 64 rykker igen

Fans af Commodore C-64 kunne lørdag opleve den gamle brødkasse på scenen til Danish Synth Festival 2008, hvor musikeren Ras Bolding spillede live på maskinen.

Cyberpunkere med hår, ansigter og kroppe som japanske mangafigurer og Pokemons blandede sig med mere almindeligt udseende sortklædte elektrofans til den første Danish Synth Festival i den gamle stationsbygning, der nu er spillested på Nørrebro i København.

Omkring 150 mennesker var mødt op til lørdagens festival, der talte fire navne inden for den mørkere elektroniske musik.

Nogle af de tilstedeværende fans, udstyret med bannere og flag, var tydeligt kommet for at opleve musikeren Ras Bolding, der iført sølvdragt indtog scenen med en åbning på fem klaviaturer, en biologisk guitarist og den nærmest mytiske Commodore 64, som i løbet af aftenens koncert flere gange blev benyttet som liveinstrument.

Udover at spille nummeret Load Error, en hyldest til selve maskinen, kulminerede koncerten i et covernummer Equinox IV af den inden for elektronica-miljøet legendariske Jean Michel Jarre - også udført på den 26 år gamle Commodore 64.

Computerworld interviewede Ras Bolding efter koncerten.

Du kan høre samtalen i et podcast, hvor han forklarer om udstyret her:

Ras Bolding er langtfra den eneste, som benytter den gamle brødkasse til sin musik. Også rockbandet Press Play on Tape tager udgangspunkt i den legendariske 80'er-maskine med blandt andet covernumre af kendingsmelodier fra spil til computeren.

Hør interview og podcast fra koncerten her:

Tidligere koncertoptagelse med Ras Bolding
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere