Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

I 2002 flyttede Bjarne Stroustrup til Texas med familien, da han blev professor i datalogiafdelingen på Texas A&M University, hvor han stadig er.

Bjarne Stroustrups C++ for stort til Danmark

Udflytterne: Manden bag programmeringssproget C++ startede sin uddannelse på Aarhus Universitet, men løb tør for muligheder i Danmark og drog derfor af sted til udlandet.

Bjarne Stroustrup blev færdig som cand.scient. i matematik og datalogi fra Aarhus Universitet i 1975.

Da han ikke kunne finde en relevant videreuddannelse i Danmark, valgte han at tage til Cambridge University i England, hvor han fik sin ph.d. i datalogi i 1979.

"Da jeg fik min ph.d. fra Cambridge - som nok var den bedste datalogiafdeling i Europa dengang - blev jeg meget overrasket over, at jeg ikke kunne finde et godt job i Danmark," siger Bjarne Stroustrup.

"Jeg havde arbejdet på ting, man ikke gjorde i Danmark dengang, og havde ingen virkeligt gode kontakter."

Han havde egentlig planlagt at vende tilbage til hjemlandet på det tidspunkt, men da der stadig ikke var de store muligheder for en mand med Bjarne Stroustrups kompetencer, tog han imod et tilbud fra Bell Labs i New Jersey.

"Jeg var en naiv fyr, og de tilbud, jeg fik fra Danmark, krævede intet af, hvad jeg havde lært i England, og kun lidt af hvad jeg havde lært i Danmark. Derimod var Bell Labs, verdens største og bedste forskningscenter i datalogi, interesseret, så jeg flyttede til Murray Hill i New Jersey."

Starten på noget stort

Hos Bell Labs startede Bjarne Stroustrup på et projekt, dengang kaldet "C med klasser," som en naturlig forlængelse af hans ph.d.-afhandling om distribuerede systemer.

Projektet fik siden hen navnet C++, og et nyt programmeringssprog var født.

C++ er en forbedret udgave af C, og blev ratificeret som ISO-standard i 1998. Programmeringssproget bruges i dag i alt fra iPods til Photoshop, serverapplikationer, videospil og NASA's Mars Rover robot.

I 1984 blev en del af Bell Labs til AT&T Labs, og her blev Bjarne Stroustrup med tiden leder af afdelingen for Large-Scale Programmering Research.

I 2002 flyttede Bjarne Stroustrup til Texas med familien, da han blev professor i datalogiafdelingen på Texas A&M University, hvor han stadig er i dag. Forbindelsen til AT&T Labs er der dog stadig.

Ingen planer om at vende hjem

I 1990 blev Bjarne Stroustrup nævnt som en af USA's top-12 unge videnskabsfolk af Fortune Magazine, og i 1995 som en af de "20 mest indflydelsesrige personer i it-verdenen gennem de sidste 20 år" af BYTE magazine.

Bjarne Stroustrup har modtaget en række priser for sit arbejde med C++, herunder Dr. Dobb's Excellence in Programming award. En pris som er forbeholdt de helt store it-opfindere, og som tidligere er blevet tildelt folkene bag Linux, Java, Perl, Python og SQL.

I dag bor Bjarne Stroustrup med sin kone og to børn i byen College Station i Texas, og han har ikke planer om at vende hjem til Danmark.

"Det er langt sværere at 'komme hjem' efter nogle succesfyldte år i udlandet, end de fleste kan forestille sig," siger Bjarne Stroustrup.

Computerworld sætter fokus på store it-danskere i udlandet i artikelserien "Udflytterne."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere