Artikel top billede

Danskeren Lars Eilstrup Rasmussen er fortid hos Google, efter Wave-projektet er blevet pillet af Googles repotoire.

Dansk Google Maps-opfinder skifter til Facebook

Lars Eilstrup Rasmussen, der har stået bag udviklingen af Google Maps og Google Wave, skifter nu til Facebook. Her er der stor glæde over at modtage den danske it-kapacitet

En af hovedarkitekterne bag Google Maps og Google Wave, danskeren Lars Eilstrup Rasmussen, er fortid hos søgegiganten.
 
I stedet har Lars Eilstrup Rasmussen valgt at fortsætte sin karriere hos Facebook, når han kommer tilbage fra ferie.
 
Det skriver flere it-medier herunder TechCrunch, efter Lars Eilstrup Rasmussen i fredags opdaterede sin Facebook-profil med statussen "Lars Eilstrup Rasmussen is temporarily unemployed" (Lars Eilstrup Rasmussen er arbejdsløs lige for tiden). 
 
Facebook bekræfter
Google har fra starten ikke ønsket at kommentere på rygtet, men Facebook har så sent som i går bekræftet skiftet over for TechCrunch:
 
"Det er sandt, at Lars Rasmussen starter hos Facebook. Lars har et talent for at bygge elegante og robuste produkter, som folk elsker. Vi er meget spændte over, at Lars bliver en del af Facebooks' verdensklasse-ingeniørhold og skal hjælpe med at designe tværgående teknologier, der skal forbedre den måde, som folk interagerer online," skriver Facebook til TechCrunch.
 
Hos Facebook kommer Lars Eilstrup Rasmussen blandt andet til at arbejde sammen med det sociale netværkselskabs CTO, Bret Taylor, som han kender fra Google Maps-projektet.
 
Bølgeskvulp
Skiftet fra søgeselskab til socialt netværksfirma kommer tre måneder efter, at Google officielt lukkede og slukkede for sit Wave-projekt, som Lars Eilstrup sammen med sin bror, Jens Eilstrup Rasmussen, stod for udviklingen af. 
 
De to brødre har også nydt stor respekt for udviklingen af det voldsomt populære Google Maps, der så dagens lys i 2005.
 
Lars Eilstrup Rasmussen følger med sit skifte i fodsporene på Matthew Papakipos, der efter at have været chef-udvikler på Googles Chrome OS skiftede til Facebook i juni.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere