Topnyhed:Ingrid Mjøen stopper som dansk landechef i Oracle: Skifter til international toppost

Artikel top billede

Danskeren Lars Eilstrup Rasmussen er fortid hos Google, efter Wave-projektet er blevet pillet af Googles repotoire.

Dansk Google Maps-opfinder skifter til Facebook

Lars Eilstrup Rasmussen, der har stået bag udviklingen af Google Maps og Google Wave, skifter nu til Facebook. Her er der stor glæde over at modtage den danske it-kapacitet

En af hovedarkitekterne bag Google Maps og Google Wave, danskeren Lars Eilstrup Rasmussen, er fortid hos søgegiganten.
 
I stedet har Lars Eilstrup Rasmussen valgt at fortsætte sin karriere hos Facebook, når han kommer tilbage fra ferie.
 
Det skriver flere it-medier herunder TechCrunch, efter Lars Eilstrup Rasmussen i fredags opdaterede sin Facebook-profil med statussen "Lars Eilstrup Rasmussen is temporarily unemployed" (Lars Eilstrup Rasmussen er arbejdsløs lige for tiden). 
 
Facebook bekræfter
Google har fra starten ikke ønsket at kommentere på rygtet, men Facebook har så sent som i går bekræftet skiftet over for TechCrunch:
 
"Det er sandt, at Lars Rasmussen starter hos Facebook. Lars har et talent for at bygge elegante og robuste produkter, som folk elsker. Vi er meget spændte over, at Lars bliver en del af Facebooks' verdensklasse-ingeniørhold og skal hjælpe med at designe tværgående teknologier, der skal forbedre den måde, som folk interagerer online," skriver Facebook til TechCrunch.
 
Hos Facebook kommer Lars Eilstrup Rasmussen blandt andet til at arbejde sammen med det sociale netværkselskabs CTO, Bret Taylor, som han kender fra Google Maps-projektet.
 
Bølgeskvulp
Skiftet fra søgeselskab til socialt netværksfirma kommer tre måneder efter, at Google officielt lukkede og slukkede for sit Wave-projekt, som Lars Eilstrup sammen med sin bror, Jens Eilstrup Rasmussen, stod for udviklingen af. 
 
De to brødre har også nydt stor respekt for udviklingen af det voldsomt populære Google Maps, der så dagens lys i 2005.
 
Lars Eilstrup Rasmussen følger med sit skifte i fodsporene på Matthew Papakipos, der efter at have været chef-udvikler på Googles Chrome OS skiftede til Facebook i juni.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


Premium
LogPoint-topchef Jesper Zerlang indsætter tidligere Superliga-spiller som ny dansk landechef
Jesper Zerlang overlader pladsen som landechef for det danske marked hos it-sikkerhedsselskabet LogPoint. I stedet skal han fokusere på jobbet som topchef for hele koncernen, der er til stede i ni lande.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Hvordan ser kundetilfredshed ud i det moderne kontaktcenter?
Det er simpelt: Dine kunder får de svar, som de har brug for, gennem deres fortrukne kanal, med forbløffende hastighed. Gå ikke glip af denne e-bog, hvor vi gennemgår alt hvad du behøver at vide omkring Cisco Webex Contact Center.