Dating-millonæren Morten Wagner har hentet et rekord-overskud. Foto: Mikael Reick

Freeway henter million-overskud trods Arto-nedtur

Den danske dating-millionær, Morten Wagner, fortsætter med at kradse millioner ind, selvom dele af hans forretning er hårdt ramt af international konkurrence.

Danske hjemmesider er under hård konkurrence fra udenlandske sider, der æder en større og større del af danskernes internet tid.

Men alligevel har danske Freeway, der blandt andet ejer Dating.dk, Arto.dk og Trendsales.dk, hevet det bedste regnskab hjem i virksomhedens historie.

Freeway gav i 2009 et overskud på 24,4 millioner, hvilket lige præcis er en fordobling i forhold til sidste års overskud på 12,2 millioner kroner.

Det er på trods af, at Arto.dk, der tidligere var en af virksomhedens mest populære sider, har oplevet en tilbagegang på omkring 80 procent, fortæller Freeway-ejeren Morten Wagner til Computerworld.

Til gengæld har kæresteportalen Dating.dk og Trendsales.dk, der sælger brugt tøj, oplevet en stor fremgang. Morten Wagner anslår, at de to sider henholdsvis er vokset med 60 og 30 procent det sidste år.

"Jeg tror, at Facebook har lært folk at bruge sociale netværk. Folk er ikke så berøringsangste over for at vise sig selv frem på et socialt netværk, og så har folk måske på samme tid fundet ud af, at Facebook ikke er den side, der er mest egnet til at finde en ny kæreste," siger Morten Wagner.

Hård international konkurrence
Alene Google omsætter for mere end en milliard kroner i Danmark. Penge der ryger direkte ud af landet.

Og konkurrence fra YouTube, Google og især Facebook har også ramt Freeway markant.

"Da Facebook kom, var det som en tsunami, der rullede inde over internettet. Mange folk har mistet mange penge på det," siger Morten Wagner.

Han forklarer, at selvom Arto har mistet meget trafik, så er der stadigvæk mange, der har en aktiv profil. Men i dag bruger folk væsentligt mindre tid på siden.

Mens Arto har vist sig at være meget følsom overfor konkurrencen fra Facebook, så har har Freeway haft succes med at udnytte sit lokale kendskab i kampen mod internationale dating-sider. Dating.dk holder eksempelvis lokale arrangementer og fester for sidens brugere.

Ulig konkurrence
Men han erkender, at det ofte er op ad bakke, når kampen skal tages op med internationale giganter.

"Det er klart, fordi vi taler om virksomheder, hvor 800 millioner ikke betyder noget særligt. De udenlandske sider har desuden meget friere hænder end de danske sider. Vi er eksempelvis begrænset af danske regler, der forbyder alkohol-reklamer, mens Facebook kan gøre, hvad der passer dem," siger Morten Wagner.

Han forventer, at hele den danske medieverden, ligesom Freeway, vil opleve markant global konkurrence i den kommende tid, hvor han eksempelvis forudser, at digitale medier vil blive ramt af internationale satsninger på net-tv.

Computerworld ringede til Morten Wagner, mens han sad midt i en undervisningstime i spansk. Årsagen er, at den danske dating-millionær for nylig rev teltpælene op og flyttede til Spanien.

Han kan dog hurtigt komme hjem til Danmark. Computerworld beskrev i et stort portræt sidste år, hvordan han i løbet af få timer kan flyve hjem til Danmark i sin privatjet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft klar med splinternye bærbare: Endelig undgår selskabet en fatal fejltagelse
Microsoft er klar med fjerde generation af sin Surface Laptop. Og her undgår Microsoft omsider at være for karrig med lagerpladsen.
Computerworld
Sikkerhedshul i sundhed.dk gør det let at snyde med coronapas
Et hul i sikkerheden hos sundhed.dk åbner op for, at coronapas-ejere kan ændre på de svar, der står i passet. Men det er dokumentfalsk, advarer sundhed.dks direktør.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Infrastruktur: Byg et velfungerende Data Estate i otte trin
Mange virksomheder trækker på så mange og righoldige datakilder, at det bliver stadig sværere at holde rede på alle de informationer, man har. Samtidig lever et traditionelt data warehouse sjældent op til hverken de aktuelle eller – i særdeleshed – fremtidige krav fra forretningen. Løsningen er at udvide til en egentlig Data Estate; et stykke kritisk infrastruktur som gør det muligt at opbevare, organisere, konsolidere og analysere organisationens samlede datamængde. Denne hvidbog giver et samlet billede af, hvordan man gennem otte trin bevæger sig mod at implementere og drage nytte af en Data Estate. Samt hvordan du prioriterer indsatsen, så den giver størst værdi for forretningen.