Artikel top billede

PROSA-formand Peter Ussing advarer om magre år for landets it-konsulenter. Find jer et fast job i en periode, lyder rådet.

PROSA: Konsulenter, få jer et fast job

De kommende år kan blive magre, advarer PROSA-formand, der anbefaler især unge, løst tilknyttede konsulenter at gå på udkig efter fast job.

Selvom det er hårde tider, mangler den danske it-branche endnu at se den fulde effekt af den aktuelle økonomiske afmatning. Det mener i hvert fald formanden for PROSA, Peter Ussing.

"Vi kan ikke se nogen reel effekt endnu. Vi kan godt se, der bliver foretaget fyringer, men vi kan også se, at der er mange, der kommer i job. Vi har det laveste antal tilmeldte til vores a-kasse, vi kan huske, og det er min fornemmelse, at der stadig er et betydeligt antal jobs at få," siger han.

Krisen kommer - senere

Han advarer dog mod at blive for jubeloptimistisk, når det gælder fremtiden.

Mange af de it-ansatte, der arbejder med længerevarende projekter, har nemlig endnu til gode at se den langsigtede effekt af den sløje verdensøkonomi.

"Jeg vil ikke udelukke, at finanskrisen kan skabe problemer i det nye år. Mange af vores medlemmer arbejder jo med længere projekter, og effekten af krisen bliver nok, at virksomhederne bliver tilbageholdende med at sætte nye projekter i gang. Næste år er det ret sikkert, at der vil være sat færre investeringsprojekter i gang, og det vil have en konsekvens for beskæftigelsen," siger Peter Ussing.

Konsulenter på kur efter fede år

Mens der altså endnu er jobs at få i den danske it-branche, maner PROSA-formanden til forsigtighed for landets it-konsulenter.

Situationen er ikke faretruende, men det er værd at stoppe op og tænke sig om, råder Peter Ussing.

"Konsulenterne har haft tre-fire rigtig gode år, men man kan godt risikere, at der kommer nogle magre år for konsulentbranchen nu. De er jo den fleksible ressource i virksomheden og samtidig ret kostbare, så de vil ryge ud ret hurtigt," spår Peter Ussing.

Han ser dog intet usædvanligt i, at det netop er konsulenterne, der først må forlade virksomheden, når der sker nedskæringer.

Ussings råd: Få et fast job
"Konsulenterne ryger altid først. Særligt dem uden større erfaring. Det kan jeg jo se, at sådan er det. Det sker altid i branchen," siger han.

Peter Ussing råder derfor konsulenterne til at benytte den aktuelle situation til at overveje deres jobmæssige fremtid.

"Det gode råd til konsulenterne er, at hvis man er bekymret for beskæftigelsen, så er nu måske tidspunktet at overveje, om man skal finde sig et fast job i en periode," siger han.

"Når ombremsningen af projekterne bliver færdig, vil konsulenterne rammes ekstra hårdt. Det vil vi kunne se efter sommerferien næste år."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere