Opkøbsgribbe spejder efter bytte i Danmark

Finanskrisen har pludselig gjort markedet for it-virksomheder til købers marked. Det giver stærke aktører mulighed for at cementere deres position.

Vi kender dem fra westerns. Gribbene. De svæver over det bagende ørkensand på udkig efter forpinte og dehydrerede cowboys. De venter på øjeblikket, hvor de skal slå til.

Det samme gælder i it-branchen. Her er det de stærke selskaber, der spejder efter virksomheder, som tørster efter at blive solgt. Krisen åbner for en konsolideringsbølge.

"Et lyspunkt i finanskrisen er købernes situation. De kan lave en god handel nu, hvis de har en stærk kapitalstruktur. Der er ingen tvivl om, at det nu er købers marked, og det har vækket nogle købere til live," siger virksomhedsmægler Jan Larsen fra LNP Group.

Med udsigt til en presset økonomi er der kun få, der ønsker at stå tilbage som den lille, der skal konkurrere med de store på et stagnerende marked.

Flere ønsker derfor at sælge virksomheden, så den kan leve videre som en del af en større virksomhed. Det er nemmere for en større virksomhed at tiltrække store kunder og dygtige medarbejdere.

"Vi har netop afholdt to seancer for Microsofts forhandlere, hvoraf de fleste var interesserede i køb, salg eller fusioner for at sikre en større kritisk masse," siger virksomhedsmægler Henrik Schrøder fra Schrøder Partners.

Seancen omfattede godt 50 forhandlere, og indtrykket peger mod, at flere virksomheder ønsker at konsolidere sig i en tid, hvor pengekasserne i stigende grad tørrer ud.

Blandt andet melder virksomheden Datacon, at selskabet er inter­esseret i en konsolidering. Firmaet har for nylig overtaget Kerfis aktiviteter.

It-forhandleren Proshop er et af de firmaer, der sonderer markedet for opkøbsmuligheder. Med selskabet Elbodan, der blandt andet ejer Expert-kæden, i ryggen har Proshop styrken til at købe op.

Allerede i sommer købte firmaet de to forhandlere PRC-Data og SHG.dk. Siden er finanskrisen intensiveret, men købelysten er der stadig.

"I det her marked må der være nogle forhandlere, der kommer til fornuft, og som vil sælge til en rigtig pris. Hidtil har selv små virksomheder haft urealistiske forventninger til, hvad de var værd," siger direktør Poul Thyregod fra Proshop.

Proshop er i år vokset fra 14 til 84 medarbejdere, og det bliver måske snart til flere. I hvert fald taler Poul Thyregod med flere virksomheder om en mulig overtagelse.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Delivering enduring customer engagement: Why now is the time to invest in a solid data foundation

Never has it been more important to have a robust data management strategy that enables a 360 view of the customer. The most successful companies in the current environment are harnessing the value of their data by proactively monitoring changes in customer behaviors & experiences and making targeted investments to address them.Hear firsthand how Maersk is offering a completely differentiated customer experience by putting data at the heart of their digital-transformation journey.

23. april 2021 | Læs mere


Digital konference: Træf det rigtige cloud-valg - fokus på strategi bag og muligheder med hybrid- og multi-cloud

Få indsigt i de strategiske valg, som en række førende CIO'er har foretaget på cloud-området - og hør hvordan hybrid- og multi cloud-tilgangen giver en række fordele - hvis du vel og mærke kan få sikkerhed, release cycles og flere teknologi-stakke til at gå op i en højere enhed.

28. april 2021 | Læs mere


Brug af kunstig intelligens i den kommunale sagsbehandling

Der er behov for en kritisk samfundsdebat om brug af kunstig intelligens i det offentlige. Vi sætter derfor fokus på, hvilke udfordringer og muligheder der er, og hvilke rettigheder borgerne har i en sådan en situation, hvor sagsbehandlingen og afgørelserne er truffet på baggrund af kunstig intelligens. Og hør hvordan nogle af de kommuner, der har erfaringer med brug af kunstig intelligens, har formået at anvende denne teknologi.

29. april 2021 | Læs mere


Premium
Atea stormer frem: Her er de 20 it-leverandører som branchen mener har de bedste produkter, ydelser og service
Computerworld Image 2021: Disse 20 selskaber leverer ifølge det professionelle it-Danmark de bedste produkter, de bedste ydelser og har den bedste service. Se listen her.
Computerworld
Nu er de her: Efter flere års rygter lancerer Apple Airtags
Langt om længe kan du købe Apples Airtags. De kan modstå støv og vand, og samtidig gør de det muligt for millioner af iPhone-brugere at hjælpe dig med at finde dine nøgler.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.