Opkøbsgribbe spejder efter bytte i Danmark

Finanskrisen har pludselig gjort markedet for it-virksomheder til købers marked. Det giver stærke aktører mulighed for at cementere deres position.

Vi kender dem fra westerns. Gribbene. De svæver over det bagende ørkensand på udkig efter forpinte og dehydrerede cowboys. De venter på øjeblikket, hvor de skal slå til.

Det samme gælder i it-branchen. Her er det de stærke selskaber, der spejder efter virksomheder, som tørster efter at blive solgt. Krisen åbner for en konsolideringsbølge.

"Et lyspunkt i finanskrisen er købernes situation. De kan lave en god handel nu, hvis de har en stærk kapitalstruktur. Der er ingen tvivl om, at det nu er købers marked, og det har vækket nogle købere til live," siger virksomhedsmægler Jan Larsen fra LNP Group.

Med udsigt til en presset økonomi er der kun få, der ønsker at stå tilbage som den lille, der skal konkurrere med de store på et stagnerende marked.

Flere ønsker derfor at sælge virksomheden, så den kan leve videre som en del af en større virksomhed. Det er nemmere for en større virksomhed at tiltrække store kunder og dygtige medarbejdere.

"Vi har netop afholdt to seancer for Microsofts forhandlere, hvoraf de fleste var interesserede i køb, salg eller fusioner for at sikre en større kritisk masse," siger virksomhedsmægler Henrik Schrøder fra Schrøder Partners.

Seancen omfattede godt 50 forhandlere, og indtrykket peger mod, at flere virksomheder ønsker at konsolidere sig i en tid, hvor pengekasserne i stigende grad tørrer ud.

Blandt andet melder virksomheden Datacon, at selskabet er inter­esseret i en konsolidering. Firmaet har for nylig overtaget Kerfis aktiviteter.

It-forhandleren Proshop er et af de firmaer, der sonderer markedet for opkøbsmuligheder. Med selskabet Elbodan, der blandt andet ejer Expert-kæden, i ryggen har Proshop styrken til at købe op.

Allerede i sommer købte firmaet de to forhandlere PRC-Data og SHG.dk. Siden er finanskrisen intensiveret, men købelysten er der stadig.

"I det her marked må der være nogle forhandlere, der kommer til fornuft, og som vil sælge til en rigtig pris. Hidtil har selv små virksomheder haft urealistiske forventninger til, hvad de var værd," siger direktør Poul Thyregod fra Proshop.

Proshop er i år vokset fra 14 til 84 medarbejdere, og det bliver måske snart til flere. I hvert fald taler Poul Thyregod med flere virksomheder om en mulig overtagelse.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Cloud-teknologi sikrede dronningens corona-tale - men DRs CIO Mikkel Müller er slet ikke færdig med cloud endnu
Uden cloud og den rette cloud-strategi havde DR ikke haft samme muligheder eller nye digitale produkter. Det fortæller CIO Mikkel Müller til Computerworld - hvor han også uddyber hvordan han ser resten af it-landskabet bevæge sig mod cloud og hvordan udviklere efterspørger de moderne værktøjer.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.